10 tips voor een ijzersterke babyshower

babyshowertips

Zie jij op tegen het organiseren van een babyshower, nou dat is met deze 10 babyshowertips, nergens voor nodig

Geloof mij maar met deze babyshower tips, wordt deze babyshower er eentje waar nog lang over nagepraat wordt. Eentje waar nu eens niet de geeikte spelletjes gespeeld gaan worden.
Maar een die echt leuk wordt. Ben je er klaar voor??

de eerste 5 Babyshower tips:

1 Foto’s en mobieltjes: stel een fotograaf aan.

Niet alleen tijdens een babyshower, maar eigenlijk overal en altijd, zwaait iedereen met haar mobiele telefoon. Foto’s nemen, foto’s doorsturen, nog snel even appen naar je schoonmoeder( die helaas niet was uitgenodigd)…. Zoek voor deze babyshower twee fotografen ( of nog liever een fotograaf of een filmer) en die gaan – heel ouderwets en dus weer heel hip – alle foto’s maken!  Verder hoeft niemand te fotograferen en kan iedereen van het feest genieten ! Om gedoe en gezeur en ge-ja-maar te voorkomen, geef je dit van te voren aan de gasten door. Verwacht je toch verzet? Dan doe je dit ( its is een extra babyshowertip): zet in de gang een mand met een kaartje: laat hier uw telefoon achter! Jij en drie bondgenoten hebben dan al vast je mobiel daar in gelegd. Natuurlijk komt iemand z*** “ja maar de opppas…” Die mag dan het geluid op heel hard zetten.

2 Foto’s en mobieltjes: maak een boek

Omdat er iemand is die mooie foto’s kan maken en er die middag ook echt voor gaat zitten om dat te doen, kun je verzekerd zijn van foto’s die de moeite waard zijn. Maak daar een leuk fotoboek van voor de aanstaande moeder. Zo heeft ze een mooie blijvende herinnering. Alle gasten die dat willen, kunnen het boek ook bestellen.Er zijn fotoboek mogelijkheden te over en als je er meer bestelt zijn ze vaak ook goedkoper. Nog een extra babyshowertip: als je onder de gasten nog iemand hebt die leuk teksten kan schrijven, kan die misschien met de fotograaf samen werken.

3 Foto’s en mobieltjes: een spelletje

Je kan, nu je toch gevraagd hebt de telefoons in je tas te laten, daar ook een spel mee doen. Bij wie gaat de telefoon het eerst af? Wie pakt hem het eerst uit haar tas? Die moet afwassen (of what-ever)
Natuurlijk kan je hierbij heel goed valsspelen. Zorg voor een extra telefoon en ga op het toilet even stiekem een van de gasten bellen…..

4 Over spelletjes gesproken

Het is echt heel slim om je babyshower te beginnen met een paar korte malle spelletjes. Neeeeee, niet baby verschonen, dat is te afgezaagd voor woorden. Zorg voor minstens 2 spelen die razendsnel gespeeld kunnen worden. En die – als niet iedereen elkaar kent – zorgen voor kennismaking. Zorg voor tempo en beweging! Het tempo geeft plezier en doorbreekt eventuele spanning. Zeker als mensen die elkaar niet kennen op een babyshower samen komen, is dat handig. Bestaat de club uit meiden die elkaar al jaaaren kennen? Dan zij n twe evan dit soort spelletjes gegarandeerd goed voor de slappe lach. En je weet het: een dag niet geleachen..

5 Omgaan met de baby: sing a song

Wie kent de meeste slaapliedjes voor een baby? Maak er een wedstrijd van: Iedereen zit om de tafel, de ceremoniemeester roffelt op de tafel en roept een naam. Die persoon moet een slaapliedje zingen. Na een paar zinnen kapt de ceremoniemeester het gezang af en vraagt een volgende gast verder te gaan. Hilariteit verzekerd: meestal kennen mensen niet meer dan de eerste regel van een lied.  PS dit is ook een heel goed spel om het ijs te breken, zeker als niet alle gasten elkaar kennen. Zorg er in dat geval voor dat degene die het vervolg niet weet, niet afgaat. Maar iedereen die niet verder kan, krijgt een dropveter (ofzo)

En de laatste 5 babyshower tips

6 Omgaan met de baby: mag een baby…

Maak een lange lijst vragen, mag een baby in bad, mag een baby spinazie etc. Stop er ook gewoon gekke vragen tussen : kan een baby op een olifant rijden? Denk erom maak ja/nee vragen. Met deze vragen ga je razendsnel de kring rond. Wanneer iemand het foute antwoord geeft, schuift ze haar stoel naar achteren. Uiteindelijk blijven er nog maar 2 gasten over: daar stop je en je feliciteert deze twee kanjers ( en zo maak je ook duidelijk dat het helemaal niet om winnen gaat…) Het geheim van dit spel is he ttempo. Door er een enorm tempo in te houden en als een kanon vragen af te vuren, raken mensen in de war en zeggen z erustig ja, als jij roept: “kan een baby olifant rijden??” Geloof me: flink lachen brengt de sfeer erin! (En is daarom een van de ijzersterke babyshowertips!)

7 Maak afspraken over wie wat te eten mee neemt

Er zijn babyshowers waarbij iedereen, heel lief, wat lekkers mee neemt. Gevolg? je komt om in het eten. Vraag twee of drie vriendinnen die van koken houden de catering te verzorgen.
En (nog een gratis babyshowertip) spreek een thema af. is de moeder dol op Griekenland ? Dan worden het griekse hapjes, etc . Maar je kan ook in kleur denken: wat denk je van alleen maar orze hapjes?

8 Cadeautjes

Niets is zo saai als eindeloos moeten kijken hoe de aanstaande moeder de ene romper na de andere romper uitpakt.
Daar wordt de babyshower niet gezellig van! Er zijn een aantal manieren om daar iets aan te doen:
De cadeautjes mand.
Maak met elkaar de kraammand. Dat betekent overigens wel dat er onderling goede afspraken gemaakt moeten worden. Zet een mooie mand op tafel en iedere gast legt er een pakje in, met daarop dag 1, dag 2 ect. Tja je ziet natuurlijk niet het gezicht van de aanstaande moeder als ze je cadeau uitpakt, maar je ziet wel haar gezicht dat er zo’n mooie kraammand op haar staat te wachten…

9 Geef een niet tastbaar cadeau

Tegenwoordig is het ook heel erg in om geen tastbaar cadeau te geven, maar een uitje of een belevenis. Geef de aanstaande moeder en vader bijvoorbeeld een diner bon. Nog een keertje romantisch uit eten, voor er een oppas moet komen.

10 Eindig met een wens

En tot slot nog een ijzersterke babyshowertip.Zorg voor een genoeg mooie effen kaarten ( als het feest een thema kleur heeft, dan in de kleur van het thema) en een prikbord of iets creatievers: een boom . Laat elke gast een wens opschrijven voor de aanstaande ouders en hun toekomstig kind. Als de gasten wegzijn, mogen de ouders ze lezen. Dat zorgt gegarandeerd voor een traan.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *