Luiertaarten

luiertaarten maken

luiertaarten maken: hoe doe je dat?

Luiertaarten zijn niet alleen prachtige blikvangers bij een babyshower, het zijn ook geweldige cadeau’s bij een babshower. Internet is bezaaid met sites waar je luiertaarten kan kopen, maar kom op, zeg, je maakt er toch zeker zelf een ?
Misschien is de luiertaart die je zelf maakt iets minder volmaakt( of iets minder groot ) dan dei op het plaatje, en iets minder fraai dan die uit de winkel. Maar een cadeau dat zelf is gemaakt , welke vriendin kan dat weerstaan?
En bovendien in je eigengemaakte luiertaart kan je allerhande persoonlijke cadeautjes ect verstoppen

Luiertaarten maken: begin met een ontwerp!

stap 1 : bedenk wat voor een soort taart je nu eigenlijk wil maken. Wil je gewoon een simpele 1-laags taart, of wil je er een met zoveel mogelijk lagen? Kijk wat rond op internet en zoek een plaatje dat het meest lijkt op wat jij wil maken.
Als je een taart met meer lagen wil maken, volg je de instructies hieronder.

Pas op: het lijkt verschrikkelijk ingewikkeld. Maar iedereen met het vermogen, met haar vingers te knippen, een strik te maken en een doos luiers open te trekken, kan het !

Wat heb je nodig om een luiertaart te maken

De basis is: luiers, karton, grote en kleine elastiekjes en tape. Om verder te versieren kan je van alles gebruiken. Strikken, lint, flesjes, spenen, mutsjes en vergeet vooral geen knuffeltje

Begin

Eerst beslis je hoe groot je luiertaart moet worden, en hoe groot de maat luiers is die je gaat gebruiken. Een taart met drie lagen kun je het beste maken met 3 verschillende maten luiers.

Stap 1
Rol de luiers op als pannenkoeken ( zo strak als je kan) En doe er een elastiekje of een plakbandje om om ze opgerold te laten.

Stap 2:
Als je je luiers in een kartonnen doos hebt gekocht, kun je die nu prima gebruiken, anders moet je even op zoek naar een ander stuk karton. Knip 3 kartonnen cirkels, de grootste moet ongeveer 45 cm doorsnee zijn, de volgende twee steeds 8 cm kleiner, per cirkel.

Stap 3
Zet de opgerolde luiers op de kartonnen cirkel. Pas op: je moet in het midden beginnen ! Om te zorgen dat de boel niet instort, zet je het af en toe vast met een elastiek. Als je helemaal rond bent met de luiers, dan bind je een mooie strik om het geheel. Dat houdt niet aleen de boel bij elkaar, het ziet er ook nog een heel decoratief uit! Herhaal dit met de twee andere cirkels.Als je het voor het eerst doet,is het wel slim om met de kleinste cirkel te beginnen.

Stap vier (het leukste gedeelte van luiertaarten maken!)
Zet de lagen op elkaar en decoreer de cake met alle extraatjes die je hebt gekocht. Als ¨kersje¨op de taart is een foto van de zwangere moeder of een knuffeltje echt heel leuk! Verpak de taart in doorzichtig folie, dat zorgt dat de lagen op elkaar blijven zitten:

Stap 5
Geef het geheel aan de aanstaande moeder!

Have fun, want een luiertaart maken is niet moeilijk!

lees ook: babyshower als je niet mag weten wat het wordt

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *