babyshower: hoe hoort het ?

babyshower hoe hoort het

Do’s en don’ts voor de babyshower, hoe hoort het op een babyshower?

Babyshower hoe hoort het eigenlijk ?

In het vorige blog heb je iets kunnen lezen over de oorsprong en de bedoeling van een babyshower.

In dit blog gaan we in op de “goede manieren” rond om de babyshower. En wie beter dan Martha Stewart kan ons alles vertellen vertellen over de “hoe hoort het op de babyshower” ?
Let wel, het zijn geen wetten, waar we hier over praten, we hebben het over richtlijnen om er voor te zorgen dat alles gezellig verloopt

1. Wie organiseert de babyshower.

Iedereen kan een babyshower voor de aanstaande moeder organiseren, van familielid tot collega. Het maakt niet uit, zolang je je maar genoeg bij de aanstaande moeder betrokken voelt. Het is wel belangrijk met de aanstaande moeder te overleggen. Babyshowers zijn geweldig, maar geen enkele mom-to-be zit te wachten op drie suprise-babyshowers!

2. Wanneer hou je een babyshower

De meest geschikte tijd is de laatste 2 maandenvoor de baby komt. Maar hou er rekening mee dat er altijd ouders zijn die aarzelen, de babykamer volledig in te richten voordat de baby ook daadwerkelijk geariveerd is. Deze ouders stellen een babyshower meer op prijs op het moment dat de baby de ere gast kan zijn. Hier is dus de enige hoe hoort het op een babyshower regel: overleg met de aanstaande ouders

3. Wie is de gastvrouw

Vroeger werd er gezegd dat een moeder/schoonmoeder/zusje de gastvrouw moest zijn. Anders zou het er op lijken of de aanstaande moeder om cadeautjes vroeg…. Gelukkig denken we daar nu niet meer zo over. Babyshowers mogen ook gewoon bij de aanstaande ouders thuis georganisserd worden. Zolang je maar in de gaten houdt, dat het een feestje voor de ouders is en je ze niet met de afwas laat zitten!( want dat behoort zeker niet tot de “hoe hoort het op een babyshower” ( maar dat wist je natuurlijk allang)

4. Eerste, tweede en derde kindje.

De gewoonte is altijd geweest dat voor een tweede of een derde ( of vierde of vijfde ) kindje de babyshowers minder groots gevierd worden.
Deze babyshowers worden ook vaak in kleinere kring ( alleen familie bijvoorbeeld ) gehouden. De redenering hier achter was dat de moeder immers al goed in de spulletjes zat.
Maar wanneer de tweede van een ander geslacht is, of wanneer er veel tijd tussen de eerste en de tweede baby zit, gaat deze redenering natuurlijk niet op. En kun je dus fijn een uitgebreide babyshower organiseren!

5. De uitnodigingen

Natuurlijk kun je even iedereen op bellen, maar een groots feest is een groots feest. Dus…maak mooie uitnodigingen die je ruim 3 weken van te voren verstuurd. Er gaat toch niets boven voorpret? Overleg wel even met de aanstaande ouders: Wie willen zij er graag bij? Zijn kinderen welkom? Gaan ze voor een traditionele “moeders only” of mogen de vaders ook meedoen?
Volgende keer: een babyshower planlijst.

lees ook : Een baby-shower voor de bijna-grote broer of zus

11 antwoorden
 1. Rory zegt:

  Poeh, ik heb er geen ervaring mee moet ik je zeggen. Mijn zwangerschap was ontzettend gewenst, maar best precair. Dus ik heb het bijna niemand vertelt. Op mijn werk hadden ze wel een cadeautjesmand gemaakt en dat vond ik hartstikke leuk. Maar ik weet niet of ik destijds op een babyshower had zitten wachten. Daarentegen is het natuurlijk wel leuk erover te lezen.

  Beantwoorden
 2. Debbythechocoholic zegt:

  Leuk dat je hier een artikel over schrijft, maar zelf heb ik het nog nooit meegemaakt. Ik heb dan ook niemand in mijn omgeving met kinderen.

  Beantwoorden
 3. Cherida zegt:

  Ons 1e kleinkind, oma is helemaal
  In de wolken. Er zijn plannen om een babyshower voor mijn dochter te organiseren maar ook haar nichtjes erbij te betrekken waarmee ze heel nauw contact heeft. Wel leuke tips kunnen lezen. Bedankt!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *