35 weken zwanger

Zwangerschap week 35

35 weken zwanger, dit is de week van je zwangerschap dat jij met zwangerschapsverlof gaat. Tenminste…het mag nu.

Hoe groot is de baby in week 35

je baby is 46 centimeter, zo groot als een honing meloen

35 weken zwanger, hoeveel maanden is dat?

Je bent in de achtste maand

Je baby als je 35 weken zwanger bent

Je baby is nu vooral hard bezig met groeien. Het hoofdje is in vergelijking met het lichaam groot, de schedelomtrek is groter dan de schouderbreedte.
Je baarmoeder reikt nu tot aan je ribbenboog. Je zult waarschijnlijk, maar met kleine beetjes kunnen eten en vaak naar het toilet moeten. Eet inderdaad kleine beetjes te gelijk, maar dan wel gezonde zaken! Smeer twee boterhammen, eet er een op, eet de ander later….
Vanaf nu mag je jezelf hoogzwanger noemen.  Je voelt je waarschijnlijk ook hoogzwanger, ik voelde me toen vooral een kamerolifantje… On elegant en zo vreselijk dik! Bij mij lukte het fietsen ook minder…

Hoe voel je je als je 35 weken zwanger bent?

Je mag nu met zwangerschapsverlof

Er zijn ook vrouwen die er voor  kiezen om nog twee weken door te werken. En zo langer tijd te hebben om thuis te blijven bij hun baby. Wanneer je je fit en lekker in je vel voelt zitten, kan je rustig door blijven werken. Maar als je je doodmoe en ellendig voelt, laat je dan niet overhalen om toch door te werken! Ik heb zelf in mijn eerste zwangerschap wat langer doorgewerkt dan verstandig was. Geloof me: niet doen, ook al lijkt het op dat moment nog zo belangrijk.

Zwangerschapsverlof

In totaal heb je recht op 16 weken zwangerschapsverlof, met hierbij een behoud van 100% van je loon. Je zwangerschapsverlof mag je maximaal 6 weken voor je uitgerekende datum en minimaal 4 weken voor je uitgerekende datum opnemen.

Na je bevalling heb je nog minimaal 10 weken verlof. Heb je 6 weken van tevoren verlof opgenomen en is je baby 2 weken te laat geboren, dan komt dit neer op een zwangerschapsverlof van 18 weken. Sommige vrouwen plakken hier nog hun vakantie dagen aan vast.

Checklist: week 35 van de zwangerschap

Staan de belangrijke telefoonnummers al in je telefoon?
Gebruik je zwangerschapsverlof ook om lekker uit te rusten! En niet om al die dingen te doen, waar je de laatste week geen tijd voor had.

Lees hier hoe je je zwangerschapsverlof berekend

Lees verder 36 weken zwanger

Wil je alles weten over je zwangerschap? Ga dan terug naar: Zwangerschap van week tot week

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *