Op pad met drie kinderen

drie kinderen

Op pad met drie kinderen in verschillende leeftijden, het is best een beetje schipperen. Want wat een meisje van negen jaar leuk vindt, is vaak minder leuk voor een kleuter van zes jaar en een peuter van bijna twee jaar. Toch ga ik regelmatig op pad met mijn kinderen en lukt het inmiddels wel goed om uitjes te verzinnen of te ontdekken die voor alle kinderen even leuk zijn.

Uitje naar de boerderij

Zo gingen we een tijdje terug naar de kaasboerderij. Hier kun je via een speurtocht en papier met vragen een kijkje nemen in de stallen en kaasmakerij. Mijn oudste kon dan zelf de vragen lezen, de antwoorden opzoeken deed ze samen met de middelste, die ondertussen ontzettend leergierig is. En van alles wil weten over de boerderij en de koeien. En de jongste vond het alleen al prachtig tussen al die koeien “boeh, boeh!”.

Naar de speeltuin

De speeltuin blijft eigenlijk altijd wel leuk voor jong en oud. Afhankelijk van hoe groot de speeltuin is natuurlijk. Mijn peuter is dol op de glijbaan. Hoe handig is het dan als je een grote zus mee hebt, die je bovenop de hoogste glijbaan tilt, om er vervolgens samen vanaf te glijden. En ondertussen rent de kleuter van het ene speeltoestel naar het andere. En mama? Die zit lekker op een bankje in het zonnetje van haar spelende kinderen te genieten.

Ook in een binnenspeeltuin vermaken alle drie de kinderen zich nog goed. Meestal gaan de oudste twee kinderen met elkaar op pad in het gedeelte voor de grote kinderen. Terwijl ik met de jongste in het peuter gedeelte zit. Af en toe komen de oudste kinderen langs voor wat drinken en spelen ze even samen met hun broertje, om vervolgens weer samen te vertrekken naar het grote klimtoestel. Met z’n allen op de trampoline springen is ook erg leuk. Maar die hebben we thuis ook, dus daarvoor hoeven we niet naar de speeltuin.

Op pad met de fiets en drie kinderen

Al sinds mijn middelste (toen nog jongste) een half jaar oud is, ben ik de trotse eigenaar van een bakfiets. Een echte bakfietsmoeder kan je mij wel noemen. Regelmatig trekken we er op uit met de fiets. Friesland heeft vele mooie fiets routes. Tussen de weilanden door, langs het water of door het bos. De oudste fietst meestal zelf, terwijl de jongens in de bakfiets zitten. Wat lekkers en wat te drinken mee, zodat we onderweg ergens kunnen picknicken is ook altijd heel gezellig. We maken er echt een uitje van.

1 op 1 aandacht, als je drie kinderen hebt

Natuurlijk proberen we ook regelmatig de kinderen individueel van elkaar ergens mee naar toe te nemen. Zo vindt mijn oudste het gezellig om samen met mij te winkelen of ze gaat met papa op pad. De middelste vindt het ook erg fijn om thuis gezellig een spelletje te doen met mama of papa. En de jongste vindt alles tot nu toe al snel goed. Het voordeel van deze verschillende leeftijden is dat ze elkaar ook snel helpen en vermaken. Waardoor een uitje al snel voor iedereen leuk is.

Wat voor dingen onderneem jij graag met je kinderen?

Lees ook van mama Jez: ze bedoelt het goed

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *