Samengesteld gezin

samengesteld gezin

Verhalen van een vader : Samengesteld gezin

Er zijn heel veel mensen die gaan scheiden of hun partner hebben verloren. Er zijn gelukkig ook heel veel mensen die een nieuwe partner vinden en daar hun leven mee gaan delen. En zo zijn er dus erg veel samengestelde gezinnen die worden gevormd uit twee mensen die elkaar vinden en daarmee kun kinderen ongevraagd aan elkaar koppelen. En jammer genoeg gaat dat niet altijd goed. Het lijkt me heel erg als je kinderen niet met elkaar of je nieuwe partner overweg kunnen.

Ik neem zelf ook deel aan zo’n samengesteld gezin. Mijn vriendin heeft kinderen, ik heb ze ook. Bij ons gaat het gelukkig goed. Waarom? Weet ik niet precies maar misschien heeft onze visie daar wel iets mee te maken.
Mijn visie is de volgende. Als je met je eerste partner gaat beginnen aan een gezin dan is de relatie tussen beide partners een stevige band. De kinderen komen en beide partners staan op gelijke voet, naast elkaar, als verantwoordelijke ouders. De band met je eigen kind is ongelofelijk sterk. Nu gaat de relatie stuk en een van de ouders valt weg. De band met je kinderen verandert niet of wordt zelfs iets sterker.

Dan komt de nieuwe partner. dan begint het samengestelde gezin. Op het moment dat die partner zich gaat bemoeien met de band tussen ouder en kind en gelooft dat die op gelijke voet met de nieuwe partner kan komen gaat het naar mijn mening fout. Dat kan helemaal niet. De band met mijn kinderen kan niet plaats maken en de band tussen de kinderen van mijn vriendin en haar ook niet.

Normaal in een samengesteld gezin

Ik vind het heel normaal dat mijn vriendin afspraken maakt met haar kinderen waar ik niets van weet. Dat ze graag tijd doorbrengt met haar kinderen zonder ik daarbij ben. En zij vind het ook heel normaal dat ik dat doe. Dat we dat oprecht delen en dat geen ons van twee het gevoel heeft dat die tweede plek iets zegt over wat we voor elkaar voelen. Sterker nog, dat we door die houding onze band alleen maar voelen aansterken. Het maakt onze relatie eerlijk en respectvol. Het maakt de tijd die we samen hebben nog inhoudsvoller.
Het is mijn visie en die werkt voor mij. Wat jullie ermee doen maak ik niet uit. Wil je meer weten hoe ik dat doe? Stuur me gerust een mail.
admin@babyenkind.nl

Groeten, Hans Leemans

Lees ook: Een brief aan onze tiener

samengesteld gezin

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *