Is het echt zo erg ?

overbezorgd

Met regelmaat de kranten er bol van. Er wordt veel te voorzichtig opgevoed, we zijn te overbezorgd en kinderen spelen te weinig buiten!!

Deze week werd er zelfs een huttenbouw pakket gelanceerd om kinderen zelfstandig een hut te laten bouwen.
Is dat zo? Als ik met de hond door de wijk loop zie ik kinderen wel buitenspelen, maar in onze nieuwbouwwijk kunnen ze weinig huttenbouwen. Boompje klimmen zou best kunnen, er staan genoeg bomen, maar ze doen het niet veel.

Nu kan ik me uit mijn jeugd herinneren dat boom klimmen niet echt heel erg makkelijk is. Wij hadden exact een klimboom en de rest lieten we ongemoeid. En ik ben nog echt van de generatie die alleen op woensdag en zaterdagmiddag tv kon kijken. En inderdaad mijn ouders informeerden niet overbezorgd wat ik buiten uitspookte

overbezorgd zijn….

Dus dat er niet veel bomen geklommen wordt, vind ik persoonlijk wel heel begrijpelijk.
Wat mij wel verbaasd zijn die helmpjes die sommige kinderen ophebben bij het fietsen.
Het lijkt mij een schijnveiligheid ( mijn kinderen zouden ze nl nooit goed en stevig op hun hoofd hebben gezet ) maar ja…

Ik zie ook genoeg kinderen keihard skaten, zonder helm….

Ik was zelf een behoorlijk zorgeloze moeder, toen zoonlief 4 was wilde hij graag een timmerkist met echt gereedschap, nou die kreeg hij van opa van vaderskant, die was  zijn hele leven aannemer geweest en die vond het maar niet geweldig, een kleinzoon die wilde timmeren! Niemand die overbezorgd informeerde of hij wel handbeschermertjes droeg.

Toen hij acht of tien was, wilde hij een Zwitsers zakmes, want daar zaten van die handige instrumentjes aan.
Nou dat kreeg hij . ( toen ik later hoorde wat zijn vader eraan uitgegeven had, kreeg ik een hartverzakking…maar ja ,zijn vader begreep hem heel goed. En is ook iet wat je noemt het overbezorgde type)

Nooit ongelukken mee gebeurd met dat mes. Onderweg vaak heel erg blij geweest met dat handige Zwitserse zakmes van zoonlief. Oke ergens op de middelbare school is hij het kwijtgeraakt…Inmiddels heeft hij al weer jaren een nieuw

In mijn opvoeding viel het dus mee met de voorzichtigheid en de overbezorgdheid En, medemoeders: hoe zit dat bij jullie ?

lees ook eens: verantwoord opvoeden, hoe dan

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *