Lentekriebels van felice is juf

Lenteliedjes: zing krokusbolletje

Als je op sommige grasveldjes staat lijkt het wel of je in een wereld vol bloemen staat! De lentebolletjes komen op en de wereld kleurt weer vrolijk na deze koude winter.
laatst zag ik een paar peuters op een grasveld vol krokussen bloemen plukken. Wat wil je ook ze staan er zo uitnodigend!
Die vrolijkheid van nieuw leven en zonneschijn, wil iedereen vieren. En het eerste wat we dan doen is heerlijk naar buiten gaan…
Zo start er ieder voorjaar weer een ontdekkingstocht voor jonge kinderen door de bloeiende natuur.
Niet voor niets wordt al eeuwenlang gezongen “Klein, klein kleutertje wat doe je in mijn hof, je plukt er al mijn bloempjes af en maakt het veel te grof”. Maar wie weigert er nou een bloemetje van een kind die dat met een stralend snoetje heeft geplukt? Thuis in een vaasje blijft het vast nog even mooi om van te genieten.
Kinderen en voorjaarbloemen: het is een geweldige combinatie, die altijd weer het hart doet smelten

Zonder te plukken haal je die natuur ook naar binnen in het spel met je kind.

In het volgende filmpje zing ik “Krokusbolletje” als kiekeboespel:

Muziek op schoot

Voor jonge baby’s prachtig om naar te kijken. Als je kind al wat zelfstandiger is, is geweldig om zelf te ontdekken dat dat hele doekje in je vuisten past: en als je het loslaat ontstaat er zo’n mooie grote bloem! Zo leert je kind de eigenschappen van materialen kennen. Want een papiertje kun je ook zo opproppen, maar vouwt zich niet uit. En harde dingen kun je helemaal niet klein vouwen.
Wanneer je uitgespeeld bent (na hoeveel keer vandaag..?) met het krokusbolletje kun je nog fijn samen kiekeboe spelen met het doekje of zwaaien op muziek zoals op dit heerlijke muziekje:

httpv://www.muziekmethetjongekind.nl/aanbod/liedje-2

 Lees meer van Felice is juf :de invloed van muziek

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *