Doen met je kleuter: notenbootjes, verkleden, filmen

doen met je kleuter

Leuk om te doen met je kleuter: we hebben hier eenvoudige maar supperleuke activiteiten verzameld!

1 Notenbootjes, zekr doen met je kleuter, te leuk

Wat heb je nodig:

  • Walnoten
  • tandenstokers
  • papier
  • iets van klei of playdough
  • lijm
  • of vlaggetjes die je op de kaas zet

Hoe doe je het

Dit is typisch een activiteit voor een saaie woensdagmiddag, of een hele zonnige middag. In beide gevallen koop je een zak walnoten. En eigenlijk begint daar de eerste pret van deze kleuteractiviteit. Want de noten moeten gekraakt, maar op zo´n manier dat de helften liefst allebei, maar op z´n minst eentje , heel blijven. Dat geef al heel veel pret en veel gedoe, en je kan er lekker bij eten.

Laat je kleuter het bootjemaken

Het bootje maken is ontzettend simpel, heel klein beetje klei onderin de schil, tandenstoker erin : klaar , varen maar.

2 De variant voor de saaie woensdagmiddag.

Na het walnoten eten zet je de koters aan het vlaggetjes kleuren, en knippen, dan moeten die vlaggetjes op de tandenstokers worden gelijmd……

En dan pas kan de klei in de walnoot-helft , vlaggetje erin en KLAAR .

Natuurlijk zet je dan een bak water neer om te kijken welke het beste blijft drijven.

Variatie op een zonnige middag

Neem de walnoten mee naar een zonnig plekje aan het water. In je tas heb je een beetje klei ( veel heb je niet nodig ) en een zakje kaasvlaggetjes. Goed zoeken , je hebt het beslist nog ergens in een kast liggen.

Eet lekker aan het water de walnoten op, scheelt gelijk een hoop troep thuis. Laat je kinderen er bootjes van maken en laat ze die in het water uitproberen.

Wedden dat je in no-time een hele schare fans hebt , die het ook willen proberen?

lees ook: love is in the air

doen met je kleuter

3 Verkleden!!

Er zijn zo ontzettend veel activiteiten te bedenken waar kleuters uren zoet mee zijn.

Neem deze : gegarandeerd succes!

Verzamel je oude jurken, kettingen en vergeet vooral je schoenen niet, wat restjes lipstick en ogenschaduw die je toch niet meer gebruikt. ( doe liever geen nagellak, dat geeft weer zo’n gedoe om het eraf te krijgen) En laat ze zich heerlijk verkleden. Neem daar vervolgens foto’s van die je uitprint. Succesvolle middag gegarandeerd!!

Stop alles in een oude tas of nog mooier koffer en zet die buiten het bereik van je kleuters. Op deze manier hou je de activiteit ook leuk, omdat hij niet elke dag kan. Maar op super saaie , regenachtige woensdagmiddagen ….heb jij die koffer achter de hand….zo leuk om te doen met je kleuter

doen met je kleuter

4 Ga filmen!! Dat is echt leuk om te doen met je kleuter

Kleuters kunnen prachtige verhalen vertellen: hun fantasie is grenzeloos en ze hebben inmiddels een enorme woordenschat. Valt het je niet op hoe vaak je kind je een schitterend verhaal vertelt? Die kunst van je kleuter kun je gebruiken voor een top-activiteit. Zet je kind voor een camera en laat hem een verhaal vertellen. Ik kan je horen denken: zo simpel. Ja zo simpel. Zorg voor een leuke achtergrond: een prettige plek om te zitten en……gaan. Laat je kind helemaal centraal staan , terwijl hij zijn verhaal vertelt. Het verhaal ( en hoe je kind het vertelt ) staan centraal.

Je kunt starten door af te spreken dat jij zegt : camera loopt……. of dat je op een gong slaat. En dat je , als je kleuter is uitvertelt zegt : dames en heren dat was het verhaal van de ……
Geloof me dat filmpje wordt een dierbaar bezit.

doen met je kleuter

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *