Je kleuter 4 jaar en 6 maanden

kleuter vier jaar en 6 maanden

Je kleuter vier jaar en 6 maanden.

Je kind praat nu echt goed, en leert nog steeds dagelijks vier tot 6 woorden erbij. De zinnen worden langer en ingewikkelder en soms zelfs zo ingewikkeld dat ze zelf de draad kwijt raken! EN, en dat is echt leuk, zo langzamerhand kan je kleuter ook praten over zaken als: “wat zou JIJ doen als…..” En let goed op dan zie je dat je kleuter zijn taal ook aanpast aan de omstandigheden. Tegen jou praat hij in groten-mensen taal, maar tegen een peuter kan hij ineens in kindertaal praten. Dat is echt heel schattig om te zien.

Cognitieve ontwikkeling

Je vierjarige kleuter kan nu ook langere instructies volgen: Eerst knip je dit stukje uit. Dan vouw je dat stukje om en dan smeer je daar lijn op. En dat plak je op het grote papier… Ja, je kleuter wordt echt een groot mens.
Ook tellen tot tien gaat prima, al gaat het misschien wel eens door elkaar…en zijn zaken als elf en twaalf wel heel rare nummers….

Eten

Je kleuter eet al lang gezellig mee. Drie maaltijden zijn geen probleem. Je kan ongeveer drie snackmomenten per dag inlassen. Zorg ervoor dat twee snackmomenten gezonde momenten zijn!
Als je dat gewoon strak aanhoudt, heeft je kind er geen enkel probleem mee.
Maar als je de ene dag om 11 uur wel mag snoepen en je de andere dag om 11 uur een appeltje krijgt…ja dan kan je gezeur verwachten…

Je leven als ouder met een kleuter vier jaar en 6 maanden

Nu je kleuter zoveel groter en zelfstandiger wordt, wordt het voor jou ook tijd weer eens goed me-time in te ruimen! Dus pak die agenda, bel je vriendin en spreek iets leuks af.
Laat in het week-end de kleuter fijn bij pappa en pak een terrasje met vriendinnen!
Ga genieten, je hebt het zo onderhand wel verdiend

Lees verder de ontwikkeling van je kleuter: vier jaar en zeven maanden

meer info in WIJ

 

Wil je meer weten over de ontwikkeling van je kleuter maand tot maand? Klik dan hier

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *