Je kleuter 4 jaar en 7 maanden

kleuter vier jaar en zeven maanden

Je kleuter vier jaar en zeven maanden: de motorische ontwikkeling van je kind

Sommige kleuters besteden echt veel meer tijd aan spelletjes en puzzels dan een jaar of wat geleden. Ze rennen minder vaak weg als je een spelletje met ze speelt en ze kunnen zo opgaan in een puzzel of knutselwerkje dat ze de tijd helemaal vergeten.

 

Dat klinkt natuurlijk prachtig, maar juich niet te vroeg: de gemiddelde concentratieboog van een kleuter van vier is vijf tot tien minuten. En dat lijkt weinig, maar vergeleken bij de 3 minuten die hij zich gemiddeld kon concentreren toen hij drie was, is het een geweldige vooruitgang.
Als je een feestje viert met kleuters, is het heel handig deze tijden in je achterhoofd te houden. Ook al kunnen kinderen misschien wel een half uur met een spel bezig zijn, het is slim rekening te houden met een kortere spanningsboog. Voorkomt frustratie, bij jou en bij hen.

 Motorische ontwikkeling

De fijne motoriek van je kleuter heeft zich inmiddels zo goed ontwikkelt dat je in tekeningen kunt herkennen wat er getekend is, zonder dat ze het je moeten influisteren. Let ook eens goed op de details: die worden steeds beter en uitgebreider. Het wordt ook leuk om te zien, hoe goed ze al weten wat ze willen. Let maar eens op: vaak pakken ze een blad en zeggen: ik ga een…..tekenen!

 Je leven als ouder van een kleuter van vier jaar en zeven maanden

Je zult merken dat je kind minder informatie met je deelt. Als jij vraagt hoe was het op school is het antwoord: goed. Dan vraag jij: wat hebben jullie gedaan? Antwoord: niks….
De grote truc is om de vraag slim te stellen: hebben jullie vandaag nog gezongen, heeft de juf voorgelezen?
Maar soms moet je ook genoegen nemen met het antwoord. Een vierjarig is bezig. EN dat is wat het is. De rest blijft – nog niet – hangen.

Lees verder de ontwikkeling van je kleuter: vier jaar en acht maanden

 

Wil je meer weten over de ontwikkeling van je kleuter maand tot maand? Klik dan hier

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *