Wordt jouw dochter een prinses of een koningin?

prinses worden

Een poster van Loesje: die drie koningen mogen ook best drie leuke koninginnen zijn….
Ik moest onmiddellijk denken aan de uitspraak van Ruth Bader Ginsburg, een van de 9 rechters in het  Supreme Court van Amerika (zij overleed een jaar geleden)

Ruth vertelde dat haar vaak gevraagd was:” Ruth, wanneer vind je nu dat er genoeg vrouwen in het Hooggerechtshof zitten?” en dat haar antwoord dan onveranderlijk was: “als het er 9 zijn natuurlijk!”

Het enige juiste antwoord. Waarom vinden we 9 mannen in zulke posities volkomen normaal en 9 vrouwen een grap! Ligt dat alleen aan de mannen? Nee, dat ligt ook aan ons vrouwen. En zeer zeker aan hoe wij onze dochters opvoeden.

Een kleuter van vier geeft aan prinses te willen worden?

Allemaal geweldig schattepattig. Roze jurkjes, roze kroontje, glitter sterretjes en een eenhoorn met een regenboog hoorn. Over eenhoorns zouden we het ook kunnen hebben: ik zou ze verbieden. Eenhoorns kunnen alleen getemd worden door maagden. Moet er toch niet aan denken dat mijn dochter haar hele leven maagd blijft….

Terug naar het onderwerp, de kleuter die prinses wil worden.
Als ze breed stralend stralend tegen je zegt: “ik  wil later prinses worden”, wat zeg je dan?
“ja leuk schatje” of “de enige nog vrije prins is Kroonprins Hoessein van Jordanië ?
Zoiets nietwaar. Is het wel eens bij je opgekomen om je armen over elkaar te slaan, een wenkbrauw op te trekken en te zeggen: “waarom wordt je geen koningin? Veeeel leuker. Ben je mooi de baas”

Dat zeggen wij moeders dus niet. Meisjes die de baas willen spelen, ajakkie bah…dat moet jouw kind niet willen. Meisjes die de baas spelen zijn niet geliefd (ze krijgen wel de corner-office)
En koninginnen zijn in de Disneysprookjes ook niet de leukste figuren. Tot overmaat van ramp loopt het altijd slecht met ze af. Maar he, lieve moeders die films zijn gemaakt in een andere tijd. Een tijd waarin vrouwen geacht werden een kek schortje om te doen, hun haren te permanenten en gelukkig te worden van een goed geslaagde cake. En ze massaal aan de sherry gingen. Die tijden zijn voorbij.

Laten we onze dochters  opvoeden op tot koningin. Ze zullen ons  dankbaar zijn en het tot het Hooggerechtshof brengen. Net zo lang tot daar 9 vrouwen zitten en niemand dat gek vindt.

lees ook eens : onvermoed talent

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *