Jeugdjournaal of Nu.Junior?

jeugdjournaa

Julie kinderen kijken vast jeugdjournaal, net zoals mijn kinderen deden. Ik keek graag mee en ik ken hee wat volwassenen die stiekem wel eens een jeugdjournaal meepikken. Daar leggen ze namelijk zo lekker duidelijk uit. Vooral bij langslepende kwesties, waar je ook als volwassen mens de draad kwijt raakt, kan dat heel erg prettig zijn.

jeugdjournaal goed voor een goed gesprek

Ik vond het ook altijd een fijn moment. Op het jeugdjournaal komen alle belangrijke gebeurtenissen van de wereld voorbij. En dat gaf met grote regelmaat aanleiding tot allerhande gesprekken. Wat vonden wij nu met zijn allen? Waarom gaan de dingen zoals ze gaan, wat kunnen we doen, wat moeten we laten?

Dus naast het, ik zal maar zeggen, voorlichtende aspect van het jeugdjournaal, zijn er veel zeg maar “opvoedmomentjes”. Tenslotte is het een taak van ons ouders onze kinderen voor te bereiden op de grote mensen wereld en dat vraagt meer van ons dan dat we ervoor zorgen dat ze kunnen lezen, rekenen en schrijven en dat ze uitkijken bij het oversteken.

een nieuwssite voor kinderen

Nu zag ik van de week dat NU.nl, een site waar ik regelmatig even iets opzoek, binnenkort start met een afdeling NUJunior.nl, een nieuwsite voor kinderen.
Natuurlijk nam ik er onmiddellijk een kijkje.Hoe verhoudt deze site zich tot het jeugdjournaal? NuJunior ziet er netjes en verzorgd uit, als een echte grote-mensen site. Het is ook behoorlijk overzichtelijk, je scrolt langs verschillende thema’s als: Het belangrijkste nieuws, Tech en Science, Sterrennieuws.
De artikelen zijn in een heldere Jip en Janneke taal geschreven

winactie ??

Of “hoe word je kinderboekschrijfster”, nu echt het belangrijkste nieuws van de dag is, daar kan je over twisten. Net zoals je je af kan vragen of een win-actie voor een Donald Duck zitzak een onderdeel moet zijn van een serieuze nieuwssite…Maar misschien is dat muggenziften?

De belangrijkste vraag is natuurlijk: wat voegt een junior online nieuwssite voor kinderen toe?

even persoonlijk….

Voor mij persoonlijk niet meer dan een plek waar je nog even iets op kan zoeken voor een spreekbeurt of zo. Want ik vind het samen kijken naar wat er in de wereld gebeurt, absoluut onvervangbaar.

Ik ben benieuwd wat jullie vinden

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *