Help! mijn peuter is een Picasso

peuter picasso

Help!! mijn peuter is een Picasso

We hebben het allemaal wel meegemaakt: een prachtige tekening. Maar helaas niet op een A-tje, maar wel op het behang, of je prachtig wit gestukte muur. Een echte Picasso, alleen daar werd je rijk van…..

Wedden dat op het moment dat jij die vol gekrabbelde muur zag, je een paar termen hebt ge-uit die voor kinderoren, laten we zeggen, minder geschikt waren?

Haal diep adem en bedenk dat in de taak-omschrijving van je peuter het : “maak je moeder knettergek” met stip op nummer een staat.En op nummer 2 en op nummer 3….

Geef toe: die van jou is er een volleerd meester in!

Goed, maar dat maakt nog niet dat je het ook leuk moet vinden dat er pentekeningen op de muur staan.

Wat kan je doen om je Picasso in toom te houden?

In de eerste plaats: ruim pennen, potloden, stiften, kwasten en waar je nog maar meer mee kan tekenen goed op! En haal ze te voorschijn op een geschikt moment. De tijd dat kinderen hun potloden, pennen en ander onmisbaar gereedschap gewoon voor het grijpen in de kast hebben staan, ligt nog wel even voor je. ( Als ze een jaar of zes, zeven zijn !).

Je gaat er dus gewoon gezellig voor zitten en je vertelt je peuter dat jullie lekker gaan tekenen OP PAPIER, dat herhaal je regelmatig, zodat er in het peuterhoofdje een duidelijk verbinding tot stand komt tussen: potloden en papier. (Verwacht er geen wonderen van, maar het is de moeite van het proberen waard)

En dan truc 2.
Waarom is tekenen op de muren zo leuk?? Omdat die muren zo lekker groot zijn. Je kan je er zo heerlijk op uitleven! Dus: koop een grote rol behang papier en rol daar een flink stuk van uit. Plak het op de grond of op de tafel en …….leef je samen met je kleine picasso heerlijk uit.

Wedden dat jij evenveel plezier hebt als je peuter?

lees ook:er zijn zoveel peuteractiviteiten

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *