Maak een glimvis!

knutselideeën

Knutselideeën voor moeder en peuter die makkelijk te maken zijn!

Knutsel met je peuter een glimvis!

Dit is nu typisch zo´n idee waarvan je denkt: had ik dat nou niet zelf kunnen bedenken??
Zo simpel en altijd leuk. En bovendien: zo kom je mooi van dat overbodige stapeltje CD´s af, waarmee je je al een hele tijd geen raad weet.
Ik moet eerlijk bekennen: we hebben hem nog niet uitgeprobeerd. Zodra we weten welke lijm het beste is. zullen we het direct posten.
Maar verder is het simpel: koop een flinke zak plakstenen en beplak de CD. De Amerikaanse site waar ik dit vond gaf aan dat twee jarigen dit onder begeleiding kunnen en 3/4 jarigen het moeiteloos zelf doen.
Het lijkt mij dat kinderen van 4 ook zelf wel de vinnen en de kuif kunnen tekenen. Voor de hele kleintjes moet je alles zelf doen en die laat je  het erop plakken. 3- jarigen kunnen die vinnen nog niet zelf tekenen, maar wel zelf uitknippen( of prikken)

Maak er een paar en hang ze voor het raam. dat weerspiegelende licht is zeker een succes !

meer knutselideeën ?

knutselideeën

Leer jezelf en je peuter tekenen

Ben je zelf nou niet direct wat je noemt een teken-talent?
Ben jij zo´n moederdie het eigenlijk moet hebben van overtrekken of uitprinten??

Teken een konijntje

Dan hebben we hier een handige instructie voor je die tekenen tot kinderspel maakt. Als je even oefent teken jij straks konijntjes als een volleerd striptekenaar. En dat vind je kind natuurlijk prachtig. Als dat geen knutsel idee is! Je kunt je kind deze ¨truc´ natuurlijk ook leren. Heus je hoeft geen Rembrand of Picasso te zijn om een beetje te kunnen tekenen en knutselen.
Het is veel vaker een kwestie van weten hoe het moet. En natuurlijk: een beetje handig zijn helpt mee. Maar zij die ¨niks kunnen kunnen meer dan ze denken.
Dus zouden we zeggen: pak een potlood en een papiertje en ga je gang!

knutselideeën

knutselideeën voor de liefhebbers van rupsje nooitgenoeg

dit is nu echt een knutsel werkje dat iedere peuter aankan. Het is makkelijk te maken, en je hebt een fantasisch resultaat!
Persoonlijk zou ik er wel even nieuwe wasknijpers voor aanschaffen, maar behalve dat dat geen grote investering is, is het ook handig. Bij mij raken die dingen altijd weg en stuk en vies….
Pompoentjes kun je meestal wel bij de Hema krijgen: een mooie grote zak, voor een volgend knutselwerk ook gelijk in huis. De duurdere hobbyzaken verkopen ook zakjes met allleen kleine pompoentjes. Persoonlijk houd ik ook wel van knutselideeën die me de kop niet kosten.
Oogjes kun je ook bij hobbyzaken krijgen , en als je geluk hebt bij de Hema, Action Bazaar en dat soort zaken.ALs je ze ergens in een aanbieding ziet, wees aardig voor jezelf en koop 2 zakjes. Kan je jaren vooruit…
Echte kleintjes van 2-3 jaar kunnen prima pompoenen op plakken. Maar ik zou voorzichtig zijn met die oogjes.

knutselideeën

regenwolken met druppels

knutselen is en blijft gewoon een heerlijke activiteit en echt aan knutselideeën geen gebrek Deze wolk met druppels heb je eigenlijk heel snel gemaakt En dat is mooi want je peuter vind het heerlijk om activiteiten met je te ondernemen, maar echt veel geduld heeft-ie nog niet….
Teken een wolk, als je peuter al een jaar of 3 is kan hj /zij dat best zelf , smeer de wolk in met lijm en strooi er watten , of watten bolletjes overheen!
Alle druppels knippen, of prikken is misschien wel veel werk, dan is het vast wel fijn als mama even meehelpt.
Bij het rijgen is het verstandig om onder elke druppel even een knoopje te maken of om de druppels als ze op de goede plek zitten even een drupje lijm te geven ( op het touwtje ,maar dat had je wel begrepen) anders vallen die druppels wel heel snel naar benden…
veel plezier!

knutselideeën

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *