Mijn dreumes is vervelend. Tips om te overleven

vervelend

Even eerlijk: een dreumes kan vervelend zijn. Oervervelend. Zo belachelijk idioot vervelend dat je je afvraagt waarom je nu eigenlijk kinderen wilde…
Krijsend gooien ze zich op de grond, het liefst waar anderen dat ook kunnen zien. Ze laten zich niet oppakken of troosten. Ze zijn tot geen enkel compromis bereid. En jij, jij bent in tranen. Wat is er gebeurt met die schattige baby ?

Troost je er is geen moeder die dit niet mee maakt! ( niet een, geloof mij )
Dat dit gedrag bij de leeftijd hoort en vanzelf over gaat, dat is natuurlijk helemaal geen troost. Je hebt er NU last van.

Er zijn op internet ontzettend veel tips hoe om te gaan met een dreumes die vervelend is. Die kan je allemaal gaan toepassen. Het zal vast wel werken , op den duur.
Maar laten we het er eens over hebben, hoe jij deze periode kan overleven.

dreumes vervelend? je kan het aan !

Tip een:

Vermijd de social media !! Doe het niet, ga niet op Facebook of Instagram bladeren. Daar zijn kinderen altijd leuk! Zelfs als je een blog vindt over een vervelend kind, dan is het nog altijd met een lach geschreven. Zit jij helemaal niet op te wachten…

Tip twee:

Er is enorm veel geschreven over wel of niet time-out. Heb je er wel eens over nagedacht zelf een time-out te nemen?. Gewoon een geestelijke time-out. Maak een kop koffie of thee, ga lekker midden in de bende ( en al die dingen die nog moeten gebeuren ) zitten. En drink die kop rustig op. Zeg tegen jezelf: ”ik  doe niks voor die kop leeg is” en doe dat ook niet. Je zal zien, een paar minuten later, voel je je een ander en beter mens.

Tip drie:

Je moeder! Die lacht om jouw strijd, vind-je-het-gek, zij heeft hetzelfde meegemaakt. Met jou. Wij waren ook allemaal vervelend toen we een druemes waren… Maar je zal zien, die dreumes van jou is allerliefst bij oma. Fijn. Stal je kind daar een middag en ga de stad in. Dat brengt me direct bij …

Tip vier:

Doe aan retail therapie. Als dat kind bij oma zit, ga jij eens even lekker sjoppen. Koop een lippenstift. Een blouse die je niet nodig hebt, sloffen. Het maakt niet uit, als het maar uitsluitend en alleen voor jou is !

Tip vijf :

Als niks meer helpt, doe je ogen dicht en denk aan je wijntje vanavond om acht uur in combinatie met drie afleveringen NetFilx van je favoriete serie!

misschien heb je ook wat aan: bewegen met een dreumes

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *