Uit welke beker mag een dreumes drinken

beker

Na de fles komt de beker, dat is logisch. Maar welke beker? Wat zijn de voor en nadelen van de verschillende drinkbekers voor een dreumes?

5 reden om de tuitbeker niet te gebruiken

Veel moeders vinden de tuitbeker een fijne uitvinding. En dat is het ook: want het geeft heel weinig geknoei op de grond en op de tafel.
Toch zijn er een aantal reden waarom je je twee keer moet bedenken voor je je kind een tuitbeker geeft:


1 het gebit.

 Normaal ligt de tong van een mens “omhoog” tegen het verhemelte en het puntje van de tong ligt op een soort richeltje. Je tong duurt nergens tegen je tanden. Voel maar bij jezelf.
Wanneer een kind uit een tuitbekertje drinkt, wordt de tong omlaag gedrukt en soms blijft de mond zelfs een beetje openstaan. Neem een tuitbeker en probeer. Wanneer een kind went aan wat deskundigen een  lage voorwaartse tongligging noemt ( een tuitbeker tongligging) duwt de tong voortdurend tegen de tanden. Dat kan zorgen voor scheefstaande tanden

2 nog meer gebit

We weten allemaal dat je de kids in verband met gaatjes beter 3 snoepjes achter elkaar kan geven en dan poetsen dan steeds 1 snoepje. Kinderen die uit een tuitbekertje drinken kunnen vaak een slokje nemen. Dus iedere keer een suikershot naar de tandjes… Gewoon een bekertje met limonade in een keer leegdrinken, is minder schadelijk.

3 praten

Een verkeerde tongpositie is dodelijk om goed te leren praten…kinderen gaan lispelen of slissen. Probeer maar eens met een slappe tong de N of D te zeggen ( mensen denken beslist dat je dronken bent )

4 luchtslikken

Een mond die half open staat, kan ook aanleiding zijn voor luchtslikken waar een kind behoorlijk buikpijn van kan krijgen.

5 verslikken

Bij een tuitbekertje kan een kind slecht inschatten hoe groot de slok wordt… en omdat het door een tuitje het vocht naar binnen zuigt, gat dat best snel…het gevolg is verslikken. Doordat je dreumes zijn hoofdje achterover moet gooien om het drinken binnen te krijgen bestaat er ook een kans dat het drinken de luchtpijp inschiet…

Beker met een rietje: voors en tegens

Voor de drinkbeker met het rietje is dat je kind er niet mee kan knoeien en dat het niet alle nadelen van een tuitbeker heeft.
Maar er is een ernstig nadeel: je krijgt die rietjes niet goed schoon. Je kan ze dan wel in de afwasmachine zetten, maar de binnenkant van de rietjes wordt niet schoon en ook niet droog, door het antilekventieltje.

Is de nuk magic cup de oplossing?

De nuk magic cup heeft alle voordelen van het drinken uit een gewone beker en tegelijk niet kunnen knoeien. Het lijkt dus ideaal. Maar sommige moeders vinden ook deze bekers niet goed schoon te krijgen. We hebben het idee dat dat nogal eens per merk zou kunnen verschillen: dus…proberen maar!

lees ook:

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *