Is je dreumes gelukkig ?

gelukkig

Je wil niets liever dan dat je kind gelukkig is, dat is je  kracht en tegelijkertijd ook je zwakte als moeder….

Niets is zo fijn als een stralende dreumes. Daarom geef je tegen wil en dank, vaker toe dan je misschien zou willen. Zij blij, jij blij; ach voor een keertje… Het is best moeilijk om te zien of je dreumes gelukkig is. Want het ene moment zitten ze heerlijk zoet te spelen, ze brabbelen en rommelen, je kan eigenlijk direct in de Linda. En dan…..als bij toverslag slaat het weer om. Je dreumes is boos, wil niks meer, als je hem oppakt slaat hij boos met z’n handjes naar je….niks is nog goed. En dan bedoelen we dus echt NIET goed..

Dat is  jou als moeder, je vraagt je wanhopig af wat je nu toch fout hebt gedaan als moeder. Wees gerust: HE_LE_MAAL niks!

Het enige wat je moet beseffen is dat voor een kind dat tussen de een en twee jaar bestaat er geen “straks” Voor een kind van die leeftijd bestaat alleen NU. Dus ze hebben NU honger, ze willen NU het rode autootje, ze willen NU…vul maar in. Begint het je nu te dagen waarom je dreumes zomaar overal in slaap kan vallen ( bij voorkeur op tijden en plekken die jou helemaal niet goed uitkomen )
Dus …je dreumes is helemaal niet ongelukkig: hij wil alleen iets en hij wil het NU… Ach laten we eerlijk zijn, soms heb ik daar nog wel eens last van. Ik snap zo´n dreumes wel. Maar ik ben een groot mens, ik weet dat niet alles Nu kan. En je dreumes heeft die knop nog niet ontwikkelt

Deze dreumes is gelukkig

Soms zie je een dreumes heel druk en bijna verbeten in de weer: dan moet er bijvoorbeeld een stoel, of een weet ik veel wat, verplaatst worden. Denk dan niet: “dat arme kind!!! Ik zal hem even helpen” Dat arme kind is namelijk heel gelukkig en tevreden. Objecten verplaatsen is een van de grote opdrachten in het dreumes leven, daar worden ze heel erg gelukkig van.
Verplaats je daar eens even in. Je bent klein en het lukt je een stoel te verslepen. Dat noemen we een prestatie. Dus…lekker laten schuiven, zou ik zeggen.

gelukkig

Waar dreumesen ook heel erg gelukkig van worden is dingen op en dicht doen…. De pedaal emmer bijvoorbeeld.Je kan er dingen instoppen, je kan er dingen uithalen…dat is toch geweldig en biedt zoveel meer mogelijkheden dan die domme sorteerdoos van Fisher Price…..Kijk toch eens wat daar allemaal uitkomt ! Helaas is een dreumes nergens vies van. Mijn dreumes mocht ook graag experimenteren met de video, waar je destijds van die grote video boxen instopte. De video overleefde het experiment met klei niet… Ach het was een ouwetje….

Het enige waar je dreumes  niet gelukkig van wordt, is dat jij er het mooie van al deze experimenten niet van inziet…

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *