Wie weet wie Sophie is?

sophie de giraffe

Wie weet wie Sophie de giraffe is ?

Als er een product in de shop staat waar ik enthousiast over ben, dan is het wel Sophie de giraffe.
Je vraagt je misschien af, wie is Sophie ??
In Frankrijk vragen ze: wie heeft je de Sophie gegeven. Want daar is dit schattige girafje al 50 jaar HET kraamcadeau. En als je de tekening bekijkt, begrijp je waarom.

sophie de giraf

Sophie ( waar door baby’s nu eenmaal graag op geknabbeld wordt ) maak je schoon met een sopje en een doekje. Stop haar niet in een bak water! dan beschadig je het piepje!

sophie de giraffe

Ook menige beroemdheid is met een Sophie gespot.
Ik ben niet de enige die dit een geweldig (kraam)cadeau vind, hier heb ik wat recencies voor jullie verzamelt:

Beroemdheden en de Sophie de giraffe

Sophie de Giraf heeft inmiddels al verschillende prijzen in de wacht gesleept. Zo heeft Sophie de Giraf in 2009 de prestigieuze Amerikaanse ASTRA Award voor beste speelgoed gewonnen! Deze Award toont wederom de unieke kwaliteit aan van Sophie de Giraf. Lees hier meer over de Astra Award. Eerder al was Sophie de Giraf finalist van de Mother & Baby Award 2009, Winnaar van de Mumsnet Best Award 2009 en genomineerde in 2009 voor de BACRA Award. Martha Stewart, de Amerikaanse lifestyle-goeroe, vindt het girafje een absolute baby “must have”.

 Waarom heet een Sophie een Sophie ?

De kleine giraf werd geboren op 25 mei van het jaar 1961… de naamdag van de Heilige Sophie! In die tijd werden er slechts speelgoedbeestjes gemaakt die huisdieren waren of bekende dieren van de boerderij… Daarom heeft op een goede dag in Frankrijk een zekere meneer Rampel het concept bedacht van rotomoulding van rubber voor de vervaardiging van speelgoed.

Omdat in Frankrijk de naamdag belangrijker is dan de verjaardag ( wel lekker makkelijk) lag de naam Sophie voor de hand.

Geef een Sophie als kraamcadeau, niet alleen geef je een geweldig speelgoedbeest, je hebt er nu ook een mooi verhaal bij.

Felice
Kijk voor Sophie in onze shop

Lees ook: Spelen en speelgoed 12 jaar en ouder

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *