spelen en speelgoed 12 jaar en ouder

gamen

Spelen en speelgoed 12 jaar en ouder, dat is heel vaak gamen….hoe verstandig is dat?

We horen veel en vaak dat games niet goed zijn voor kinderen:
kinderen die agressieve games spelen zijn agresiever dan kinderen die dit niet doen.
Al dat gamen leidt maar tot slechte ogen en een kromme rug…

Waarom kan een computer spel ook prima zijn?

Er zijn veel verschillende soorten games die allemaal iets anders trainen. Of anders gezegd, die allemaal op verschillende vaardigheden een beroep doen.  Een  quiz game, bijvoorbeeld, stimuleert het brein. Doordat je kind zich moet afvragen”hoe zat dat ook al weer??”  Sportgames zijn prima voor de oog hand coördinatie.  ( dat is bij mij persoonlijk een zwak punt..).

Daarnaast stimuleert  gamen de ontwikkeling van het  ruimtelijk inzicht. Heb jij wel eens geprobeerd een kaart in een role-play game te lezen. En ik durf te beweren dat games het creatief denken ( hoe los ik  dit probleem op?) stimuleren. Doordat games steeds uitgebreider worden en er meer mogelijkheden ontstaan binnen de games worden de vaardigheden steeds meer op de proef gesteld  En worden de kids dus ook steeds handiger achter de computer ( erg makkelijk voor digibeet-moeders…)

Gamen kan je ook uitstekend samen doen: denk maar eens aan LAN parties waarbij een heel stel pubers allemaal achter hun eiegn pc duikt, om vervolgens samen te gaan gamen. Mijn zoon vond dat altijd het einde. En hij heeft er echt wel goede vrienden aan over gehouden

wanneer je op deze link klikt, krijg je een filmpje te zien, uit het NRC over de goede kanten van gamen

https://www.mediawijsheid.nl/extern/?url=https%3A%2F%2Fwww.nrc.nl%2Fnieuws%2F2017%2F06%2F13%2Fkijken-van-gamen-word-je-slimmer-a1562801

Kortom, gamen heeft heel veel positieve kanten. Maar net als met alle andere zaken: er moet geen TE voor staan. Teveel achter de pc zitten, te weinig vrienden…wanneer je dat bij je kind gaat waarnemen, dan wordt het tijd voor actie.
En dan bedoelen we natuurlijk OFLINE actie

lees ook : Het goede van computerspelletjes

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *