Wanneer begint mijn dreumes kleuren te herkennen?

kleuren

Je hebt lang nagedacht over de verf en het behang van je babykamer. Dat doe je eigenlijk vooral voor je zelf.. De eerste anderhalf jaar van zijn leventje zeggen kleuren en vormen je kind nog niet zoveel.

Wanneer je dreumes zo gemiddeld 18 maanden is, begint hij kleuren te herkennen. En niet alleen kleur! Maar ook vormen ( daarom is dit ook DE leeftijd voor van de vormen dozen ). Bovendien gaat je kind nu ook textuur herkennen ( is iets hard, is het zacht..)

Wanneer kan je dreumes wat?

Kennis van kleur begint zich te ontwikkelen wanneer je dreumes zo rond de 18 maanden is en dat gaat dan door tot ruim 36 maanden !

Zo rond de drie jaar kennen de meeste dreumesen de meeste kleuren bij naam.
Ze vinden het dan ook heel leuk om spelletjes te doen die daarmee te maken hebben.
Dat is ook een goede manier om eens uit te zoeken hoeveel kleuren je kind al kent. Het zal je opvallen dat ze soms de naam  niet weten, maar als jij zegt: kan jij even iets blauws aanwijzen in de kamer, dan lukt dat perfect!

Waarom is het belangrijk dat je dreumes kleuren kent?

De wereld beschrijven

Is het je wel eens opgevallen dat wij de wereld om ons heen bijna altijd beschrijven in termen van vorm en kleur? Een bolletje brood heeft een andere vorm dan een plakje brood om maar eens een voorbeeld te geven…En rode jam smaakt anders dan gele jam! Hoe meer vormen en kleuren je kind kent, hoe groter zijn mogelijkheden worden om zijn wereld te beschrijven!

Sorteren en organiseren

Sorteren, soort bij soort zoeken, is de basis van logisch denken…Je zal zien dat kinderen het ook leuk vinden om alle blauwe boeken op de ene stapel te leggen en alle rode op de andere.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *