Zwangerschapsyoga

zwangerschapsyoga

Heel veel vrouwen vinden het prettiger om naar zwangerschapsyoga te gaan, dan naar de gebruikelijke zwangerschapsgym. Andere vrouwen twijfelen: is zwangerschapsyoga niet heel erg zweverig?

Ik kan je niet helpen met ervaring, ik deed beiden niet. Ik deel wel een beetje het gevoel dat yoga wat zweverig is. Maar eerlijk is eerlijk, als ik een tijdje yoga lessen volg, kom ik altijd volledig ontspannen de les uit. En ontspanning kan je wel gebruiken tijdens je zwangerschap.

En niet alleen tijdens je zwangerschap. Als je jezelf kan ontspannen, helpt dat zeker tijdens de bevalling!

Wat houdt zwangerschapsyoga in?

In de meeste cursussen leer je yoga reeksen. Dat zijn een aantal oefeningen achter elkaar, die ervoor moeten zorgen dat je soepel  en sterk blijft.
Daarnaast is er veel ruimte voor ademhalingstechnieken. En geloof mij, die komen niet alleen tijdens de bevalling van pas. Daar heb je je een heel leven lol van.
Veel cursussen sluiten af met even mediteren. Dat was vroeger iets waarvoor ik op de loop ging. Maar zal ik je wat vertellen? Mediteren is best fijn! Je zou het ook kunnen zien als een moment met jou en de baby in de buik samen.

Wanneer moet je beginnen?

Een cursus zwangerschapsyoga duurt ergens tussen  de 12 en 20 weken. Begin vooral op tijd!
Sommige yoga docenten raden je aan om ongeveer met 12 weken zwangerschap te beginnen.

Wat kost zwangerschapsyoga?


Zwangerschapsyoga is wat duurder dan zwangerschapsgym, ongeveer €16,00 euro per les.
Het wordt meestal vergoed door de zorgverzekering. De organisatie moet dan wel erkend zijn als zorgaanbieder door de zorgverzekeringen. Dus informeer daarna als je je wil opgeven, voor je voor nare verrassingen komt te staan!

Alleen of samen?

Voor zover ik weet, moet je het zonder je partner doen. Maar wel met een groep andere aanstaande moeders

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *