Wanneer mag je kind in een kinderstoel?

veilig in de kinderstoel

Wanneer vroeg een moeder, mag je kind in de kinderstoel? De een zegt dit, de ander zegt dat…

Wanneer vragen zijn hele moeilijke vragen, want, we kunnen het niet vaak genoeg zeggen: het ene kind is het andere niet. Maar ja: hoe weet jij of jouw kind nou net het ene dan wel het andere kind is. We geven wat tips

 Je kind mag in de kinderstoel als hij kan zitten.

En dan bedoelen we: echt zitten, niet gesteund door drie kussens en weet-ik-veel-wat, maar gewoon zitten. Dus als je kind zelf actief zijn rug kan strekken en dat ook nog even vol kan houden.

Begrijp het niet verkeerd: natuurlijk gebruik je een stoelverkleiner en natuurlijk zet je hem vast in de stoel ( hij zal maar plotsklaps omduikelen…)
Ergens tussen de 5 en 7 maanden is je kind stevig genoeg om een tijdje op zijn billen te zitten en de wereld rond te kijken.

kinderstoel
veilig in de kinderstoel

Hoelang mag je kind in een kinderstoel?

Daar kunnen we wat korter over zijn: in het begin echt niet meer dan 10 minuten. Dan heb ik het over rechtop zitten, niet lekker achterover leunend in zijn wipstoeltje.
De meeste kinderen vinden het heel erg leuk om in een kinderstoel te zitten, zo kunnen ze mama of papa goed in de gaten houden! En al heel snel associëren ze de kinderstoel met: yammie, lekker eten!!!

Het gevaar van teveel ( en te vroeg ) zitten

Wij zijn als grote mensen natuurlijk gewend om te zitten, sterker nog we zitten veel te veel! Daarom hebben we niet door, hoe kort 10 minuten zitten is. Wees je daar bewust van als je kind in de kinderstoel zit. Want te lang zitten ( in een kinderstoel maar ook bijvoorbeeld in het autostoeltje) is niet gezond voor je kind. Omdat de rug dan in kan zakken, waardoor het op latere leeftijd moeilijk wordt voor je kind goed rechtop te lopen.

Veiligheidstips over de kinderstoel van de Consumentenbond
Wil je tips en ervaringen van andere moeders lezen?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *