5 tips om je baby veilig vast te houden

baby veilig vast houden

5 tips om baby veilig vast houden

Hoe hou je je baby veilig vast

Jonge moeders ( en jonge kraamvisite ) kunnen best wel eens onzeker zijn: hou ik deze kostbare baby veilig vast? Straks valt dat kindje uit mijn handen. Wat dan??
Wij hebben wel wat tips voor je.
Deze tips helpen ook als je kind de neiging heeft te overstrekken, maar denk erom: als je kindje zich echt overstrekt: ga dan naar je huisarts.

1) geef steun

Als je kindje gespannen is, hou hem dan stevig vast: dat wil zeggen: geef je kind steun, zodat het niet de noodzaak ervaart z´n lijfje te spannen, als je je kind te voorzichtig oppakt, kan het schrikken en dan spant hij natuurlijk helemaal zijn lichaam.

2) niet laten schrikken

Over schrikken gesproken: zorg dat je baby je altijd kan ZIEN aankomen, dan kan hij ook niet schrikken van een onverwachte aanraking.

3) steun schouders en rug

Als je je baby voedt ( borst of fles, maakt niet uit)stuur dan het hoofdje van de baby door niet het hoofdje te sturen, maar door zijn rug en schouders te steunen. En duw nooit het hoofdje richting tepel: op die manier spant de baby zich nog meer. Door schouders en rug te steunen zal je baby zich veilig voelen en vindt hij zelf wel een ronde houding waarin hij ontspannen kan drinken.

4) hele lijfje

Als je je baby draagt let er dan op dat je zijn hele lijfje ondersteunt. Daardoor hoeft je kind niks te overstrekken en voelt hij zich ook nog eens veilig en geborgen.

5) niet bij handjes of voetjes

trek je kind niet bij handjes of voetjes omhoog! Dan dwing je een kind zich te strekken en dat wil je juist niet. Ben je aan het verschonen? Til je baby vanaf de heupen op of rol hem vanafz´n bekken opzij.

lees ook: Waar moet je op letten als je een tandenspeeltje koopt

baby veilig vast houden

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *