6 weken zwanger

6 weken zwanger

6 weken zwanger nu begint de week van de vele ontwikkelingen van het embryo. Bovendien zal aan het einde van deze week het hartje gaan kloppen.

Hoe groot is de baby in week 6?

Je baby is zo groot als een split erwt en weegt 0,2 gram

6 weken zwanger, hoeveel maanden is dat?

Je bent in de tweede maand

Je baby als je 6 weken zwanger bent

Het embryo is nu net een klein garnaaltje van 5 mm “groot”, met kleine stompjes die de ledematen gaan vormen.
Er wordt een hoofd met beginnende oogjes, een borstkas en een buikholte gevormd.
Bovendien is er een miniwervelkolom te zien.
Ogen, oren neus en mond zijn nog niet zichtbaar, wel zijn er zwarte vlekjes te zien op de plek waar ze zich straks ontwikkelen
Aan het eind van deze week. Zo’n 21 dagen na de bevruchting, gaat het hartje kloppen: 160 tot 180 slagen per minuut
De hersenen en de ruggengraat zijn flink gegroeid. De staart van het “oerbeestje” bevat beginselen van de toekomstige wervels. Over een tijdje zal deze staart wegtrekken.
De basis voor maag, darmen en longen is gevormd. De neurale buis sluit zich.
Het embryo lijkt vooral nog erg op embryo’s van andere diersoorten (het “oerdiertje”). Natuurlijk zullen de embryo’s zich anders gaan ontwikkelen, maar in dit stadium is het verschil tussen een menselijk embryo en dat van een konijn, een kat of een giraf in ieder geval nog niet erg duidelijk te zien.

Hoe voel je je als je 6 weken zwanger bent?

Wanneer je het hartje van je kindje voelt kloppen, is dat niet meer of minder dan een wonder. Een moment dat je nooit meer vergeet.
Ondertussen moet je om de haverklap naar het toilet, wat heel vervelend is. Om de zaken nog wat erger te maken: je kan behoorlijk last hebben van moodswings! En je hebt nog steeds die rare trek. Zwangerschapskwaaltjes: ze kunnen best gek zijn…

Checklist: week 6 van de zwangerschap

vanaf het moment dat je 6 weken zwanger bent en de 18e week kun je meedoen met Moeders voor Moeders, die verzamelen je urine. Hiermee helpt zij vrouwen die tot nu toe onvruchtbaar waren.

Moeders voor moeders

Uit de urine van zwangere vrouwen wordt het HCG-hormoon verzamelt zodat hier medicijnen van gemaakt kunnen worden die gebruikt worden voor de behandeling van onvruchtbaarheid. Miljoenen liters urine leveren helaas maar een paar gram van het hormoon op.

Helaas krijgt 1 op de 6 paren te maken met een verminderde vruchtbaarheid. Kunstmatige bevruchting kan een kans op een zwangerschap groter maken, voor zulk soort behandelingen o.a. maken artsen onder meer gebruik van geneesmiddelen die HCG bevatten.
Door bij moeders voor moeders   je urine in te leveren help jij bij het maken van dit geneesmiddel
Kraamzorg regelen

Beter te vroeg dan te laat! Meld je vast bij de kraamzorg!

Kinderopvang regelen

Je kunt je opgeven voor kinderopvang vanaf het moment dat je zwanger bent. Doe dat vooral! Niets is zo erg dan moeten stressen over opvang regelen als beeb er al is

lees verder: 7 weken zwanger

Wil je alles weten over je zwangerschap? Ga dan terug naar: Zwangerschap van week tot week

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *