36 weken zwanger

36 weken zwanger

36 weken zwanger, dit is de week in je zwangerschap dat je duidelijk begint te merken dat de tijd van de bevalling begint te naderen. Je baby zal nu echt in gaan dalen en vanaf deze tijd moet je elke week naar de verloskundige. Veel vrouwen beginnen nu ook uit te zien naar de bevalling…enne sommigen moeten heel vaak plassen…

Hoe groot is de baby in week 36

je baby is 47 centimeter, zo groot als een krop bindsla

36 weken zwanger, hoeveel maanden is dat?

Je bent in de negende maand

Je baby als je 36 weken zwanger bent

Vanaf nu dalen de meeste baby’s echt in. Met andere woorden ze zakken dieper in het bekken.  Je kun ook zeggen: ze parkeren zich alvast voor de uitgang…
Je baby maakt meconium dat wil zeggen, de donshaartjes, die hij nu aan het verliezen is, komen terecht in het vruchtwater, dat slikt je kindje in, samen met het vetlaagje dat hij had gemaakt.
Deze substantie komt in zijn darmen en dat zal hij na zijn geboorte als eerste uitpoepen. Zo nu snap je waar die vieze zwarte poep vandaan komt.
Al komt het ook nog geregeld voor (vooral bij een tweede of volgende kindje) dat je kindje pas indaalt bij de bevalling. Kinderen doen toch een beetje wat ze zelf willen…en dat begint echt al in de baarmoeder!

 Wat wordt bedoeld met indalen

Rond deze tijd van je zwangerschap zit je baby op zijn hoogst. Je buik en baarmoeder zijn dan ook volledig gevuld. Gelukkig gaat de baby in deze laatste maand indalen, waardoor je straks weer letterlijk wat meer lucht krijgt. Want zodra de baby is ingedaald zal hij wat minder tegen je ribben aanduwen. (met een beetje pech wel tegen je beken bodem…)
Soms merk je er helemaal niets van dat de baby indaalt. Het gaat gewoon geleidelijk aan, beetje bij beetje. EN dan zegt de verloskundige: “je kindje is ingedaald!”
Het kan ook zijn dat je nog best pijnlijke voorweeën hebt (ook wel indalingsweeën genoemd). En grote kans dat je je kindje daarna duidelijk lager voelt zitten. Bij een eerste zwangerschap heb je nog behoorlijk stevige buikspieren. Daarom zal het kindje eerder naar beneden gedwongen worden, bij een volgende zwangerschap komt het nog geregeld voor dat het kindje pas tijdens de bevalling indaalt.

Kan je bevallen met 36 weken?

Het kan wel, beter dan mat 31 weken, maar vaak moet je kindje dan toch in het ziekenhuis blijven, totdat hij zichzelf wam kan houden en goed kan drinken.

Hoe voel je je als je 36 weken zwanger bent?

Jij gaat vanaf nu elke week naar de verloskundige. Zelf vond ik dat erg prettig. Het is toch wel een beetje spannend, zwanger zijn. Ik vond het fijn iedere week te horen dat het goed ging!

Checklist: week 36 van de zwangerschap

Tijd om de ziekenhuistas klaar te zetten!

Lees verder 37 weken zwanger

Wil je alles weten over je zwangerschap? Ga dan terug naar: Zwangerschap van week tot week

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *