25 weken zwanger

25 weken zwanger

25 weken zwanger dit is de week in je zwangerschap dat je je buik ineens heel  hard ziet bewegen. Je baby moet goed bewegen om zijn spieren te kunnen trainen. En dat doet hij ook! Hup, daar gaat je boek, of je kopje thee!

Hoe groot is de baby in week 25?

Je baby is 34,5 centimeter en zo groot als een stevige aubergine

25 weken zwanger, hoeveel maanden is dat?

Je bent nu in de zesde maand

Je baby als je 25 weken zwanger bent

Je baby kan geluiden goed onderscheiden. Als hij zijn papa een tijd lang niet heeft gehoord, dan kan hij erg enthousiast reageren op de stem van zijn vader. Ik heb in die periode eens bij een klassiek concert gezeten. En geloof het of niet, zodra de koperblazers inzetten, begon zoonlief te trappelen!
Om zijn spieren goed te trainen moet je baby goed bewegen, het zal soms daarom een drukte van belang zijn in je buik. Toch zal hij het grootste deel van de dag nog slapen.
Je baby heeft niet meer zoveel ruimte dat hij losjes in het vruchtwater zweeft, maar heeft nog genoeg ruimte om lekker heen en weer te buitelen.
Je voelt je baby nu steeds duidelijker, dat kan het concentreren wel eens moeilijk maken

Hoe voel je je als je 25 weken zwanger bent?

Een typisch zwangerschapskwaaltje voor deze periode? Kramp in je kuiten!
Je haar kan er nu prachtig uitzien, met dank aan de hormonen. Geniet ervan, na de bevalling wordt alles weer als vanouds…
Stress is nooit gezond, maar nu helemaal niet! Stress heeft effect op de baby in je buik. Het is verstandig stress uit de weg te gaan en als dat moeilijk is, bespreek het dan met je verloskundige

Luisteren in de buik

Wanneer een kindje geboren wordt zal hij jou meteen herkennen aan je stem, ook zal hij, als hij onrustig, is rustiger worden als je hem bij jou op de buik legt. Hierdoor hoort hij de geluiden weer van je buik, het geluid van je hartslag, het werken van je darmen enzovoorts. Dit zijn tenslotte geluiden waar hij in al die maanden in je buik zo vertrouwd mee geworden is.
Ook kan hij het stemgeluid van zijn vader onderscheiden van de stemmen van andere mannen.
Luister je tijdens je zwangerschap vaak naar 1 bepaald soort muziek? Probeer dan ook eens als je baby onrustig is hoe hij reageert op deze muziek. Grote kans dat ook hiervan je baby rustiger wordt.
Je kan ook liedjes zingen voor je zwangere buik. Liedjes die je ook zingt als je baby er is.

Checklist: week 25 van de zwangerschap

je kan zoetjes aan beginnen met de kinderkamer inrichten, want op veel meubels zit een levertijd van 10 tot 12 weken

Lees verder 26 weken zwanger

Wil je alles weten over je zwangerschap? Ga dan terug naar: Zwangerschap van week tot week

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *