En dan noem je je zoon Feijenoord

zoon Feijenoord

Je zoon Feijenoord noemen dat roept toch vragen op?

In het RTL nieuws lees ik een bericht over een man, die zijn vrouw in Belgie liet bevallen, om zijn zoon Feijenoord te kunnen noemen.

mag je je zoon Feijenoord noemen


Dat “moest” omdat men in Nederland de naam Feijenoord niet accpeteert als roepnaam. De Nederlandse wetgeving is erg mild als het om voornamen gaat, maar er zijn grenzen.
En dus baarde vrouwlief over de grens.

de vader

De vader had goed nagedacht over de naamskeuze. Zijn afschrikwekkend voorbeeld waren een stel vrinden die hun zoon Leonardo hadden genoemd naar een populaire speler van het moment bij Feijenoord. Wat wil het verschrikkelijk lot? Die speler ging fijn bij Ajax voetballen. En ja, daar zit je dan, he, als Feijenoord-fan met een zoon die dezelfde naam draagt als een Ajax-speler. Dieper kun je welhaast niet zinken.Noem je zoon Feijenoord en er kan je niks gebeuren.
De oudste zoon (waarvan de naam mij helaas niet bekend is ) ging ooit viral met een foto genomen tijdens een wedstrijd. Een peuter, die schreeuwend zijn middelvingertje opsteekt.
Kennelijk zit de liefde voor Feijenoord bij deze vader dieper dan de liefde voor een beschaafde opvoeding.

de moeder

De rol van de moeder in deze blijft volkomen buiten beeld. Wat bezielt een vrouw, kan je je afvragen, omzich zelf naar Belgie te laten verschepen, om daar je kind ter wereld te brengen, opdat je zoon Feijenoord kan heten ?
Ben je dan zelf een doorgewinterde van huis uit Feijenoord fan? Denk je bij jezelf: “ach als hij er maar gelukkig mee is?” Is die vrouw bang van hem? Denkt ze dat haar kind haar later dankbaar zal zijn, dat hij naar de beste voetbalclub ter wereld is genoemd?
Het is mij echt een raadsel.

En hoe vind zij het dat een foto van haar oudste zoon, viral gaat waarbij de peuter een niet mis te verstaan gebaar maakt?
Denkt ze: “ach als dat kind daar nu gelukkig van wordt?” Of heeft ze er – als niemand keek – heel hard om gehuild?

We weten het niet. We weten alleen dat het huwelijk voorbij is. De vader praat in het interview over zijn ex. Op de een of andere manier verbaasd het me niet

Bron RTL

3 antwoorden
  1. Henk zegt:

    Het kind heet overigens Feyenoord en niet Feijenoord. Feijenoord is een woonwijk in Rotterdam. Feyenoord met een y is d naam van e voetbalclub

    Beantwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] afgelopen jaren bekroop me vaak een enorm verlangen naar andere tijden, zorgelozer periodes dan de malle tijd waar we de laatste jaren in zaten. Op vakantie gaan, wat voorheen vooral te maken had met middelen en mogelijkheden, was ineens een […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *