Waarom het bordje ‘Baby on Board’ in de auto weinig zin heeft

Baby on Board: Als je onderweg bent kom je het felgele bordje regelmatig tegen. De bordjes zijn oorspronkelijk niet alleen bedoeld voor de leuk, maar hebben daadwerkelijk een doel. De brandweer vindt ze echter niet zo nodig.

Het Baby on Board bordje is in 1984 ontstaan in Amerika. Het bedrijf Safety 1st bracht het op de markt met als doel dat het hulpverleners waarschuwt dat er een baby in de auto aanwezig is. Veel ouders die het kopen hopen ook dat het bordje agressieve weggebruikers uit de buurt houdt en hulpdiensten alerter maakt.

Baby on Board bordje kan ook verwarrend zijn

94 procent van de ondervraagde ouders vindt het bordje onzin. En de brandweer is het daar mee eens. Zij controleren namelijk zelf wel wie er in de auto zit, of zat. Daar hebben ze geen bordje voor nodig. Bovendien kan het zijn dat de baby op het moment van het ongeval niet in de auto aanwezig was. Het bordje Baby on Board zaait dan alleen maar verwarring.


Je moet altijd rekening houden met anderen

Veilig Verkeer Nederland vindt het Baby en Board bordje ook weinig meerwaarde hebben. Woordvoerder Rob Stomphorst begrijpt wel dat bezorgde ouders het bordje aanschaffen, maar benadrukt dat je altijd rekening moet houden met elkaar. En niet alleen vanwege een felgeel bordje achterin de auto.

Het goede voorbeeld geven blijft altijd het belangrijkst. Hoe kun je daar als ouder voor zorgen? Veilig Verkeer Nederland geeft adviezen die we eigenlijk allemaal wel eerder hebben gehoord hebben. Gebruik de gordel, schaf een goedgekeurd kinderzitje aan en zorg dat deze op de juiste manier in de auto is vastgezet. Die autostoeltjes zijn trouwens voor de brandweer nuttiger dan een Baby on Board bordje. “Aanwezige kinderzitjes zijn altijd een goede indicatie voor de aanwezigheid van kinderen.”

Lees dit artikel bij NU

Lees ook dit artikel op Baby en Kind: Gratis lunches op school

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *