Wat gebeurt er dan met zo’n kindje ?

kindje

Over het kindje dat op Schiphol werd opgevangen door de kinderbescherming.

Een man is opgepakt  op Schiphol voor mishandeling van zijn drie jarig dochterje in het vliegtuig.Dat lees ik in een krantenkop. Mijn eerste gedachte: Mooi, fijn dat er wordt ingegegrepen en tevreden lees ik verder. Al lezende wordt het verhaal – in mijn ogen – volkomen onbegrijpelijk, bijna onwerkelijk. Lees je mee?

Het vliegtuig kwam uit Brazilië, de man komt uit Oekraïne. Omdat de man de vader van het meisje is, mogen we aannemen dat het vader en het kindje een uitstapje naar Brazilië hebben gemaakt. Maar wat doen ze dan in een vliegtuig naar Amsterdam?
Wij hebben van Oekraïne het beeld dat het een straat-arm land is. Je verwacht niet dat ze inwoners heeft die zich zulke uitgebreid reizen kunnen veroorloven en dan ook nog met een heel jong kind.
Ik trek voorzichtig de conclusie, dat het om een rijke familie gaat.

Op reis met een kindje?

Maar nu komt al de eerste vraag: waarom gaat die vader op zo’n lange en ingewikkelde reis, met een driejarig kindje. En ja, oplettende lezer: natuurlijk volgt onmiddelijk de vraag: waar is de moeder?? Gezien de indruk dat het hier om een rijke familie gaat, had de vader een nanny kunnen inhuren om op het kind te passen. Maar nee, hij gaat alleen. Mijn – door veel detectives beneveld – brein ruikt een ontvoering…

Los van mijn gedachtenspinsels, zit ik oprecht met het volgende:
Een driejarig meiske maakt met haar vader een lange reis. Dat is niet leuk voor een kindje, wellicht zelfs een beetje eng.  Dan mishandelt haar vader haar, dat is afschuwelijk. En hij doet jet niet een beetje ook. Ik kan me niet voorstellen dat de kinderbescherming ingeschakeld wordt, bij een draai om de oren of een tik op de bibs (hoe fout ook)

Als of dit allemaal nog niet eng genoeg voor haar is, wordt de hummel opgevangen door mensen die zij niet verstaat…Ze is Oekraiinse, zit in een Brazilliaans vliegtuig en wordt opgevangen door de Nederlandse kinderbescherming. En ze is helemaal alleen

Wat zou er allemaal gebeuren in haar hoofdje, vraag ik me af.

bron RTL

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *