4 tips voor vriendschapsboekjes : zo maak je het leuk!

vriendschapsboekje

Ik moest als moeder heel erg wennen aan het vriendschapsboekje. Toen ik naar de basisschool gingen hadden we poëzie albums. En daar was ik dus aan gewend

Ik zal ik je een geheimpje vertellen: die vind ik stiekem nog steeds leuker. Persoonlijker vooral.

In het begin had ik echt een weerzin tegen het beantwoorden van die voorgedrukte vragen. Maar goed, het vriendschapsboekje heeft het poëzie album volledig van de kaart geveegd, dus laten we er dan ook maar iets leuks van maken.

Een foto

Vroeger was een foto erbij plakken nogal eens een “dingetje” want foto’s waren op een gegeven moment gewoon op. Nu we kunnen scannen en  printen is dat probleem voorgoed voorbij    Natuurlijk kan je een pasfoto van je kind scannen en erin plakken, maar hoe leuk is het niet als je een foto van jouw kind en de eigenaar van het  boekje hebt? Een kwestie van op tijd je telefoon tevoorschijn halen.

Poëzie plaatjes

vriendschapboekje

Weet je dat iedereen nog steeds helemaal leip is van die ouderwetse poëzie plaatjes en dat je die voor minder dan een euro bij een goede kantoorboekhandel/knutselwinkel kan krijgen. Zo’n plaatje in een hoekje: daar maak je beslist de blits mee! Wie zegt tenslotte dat er in een vriendschapsboekje geen mooie plaatjes mogen?

Met twee woorden spreken:

Je leert je  kind met twee woorden te spreken, leer je kind ook in zinnen te antwoorden. En wees persoonlijk. Dat maakt het lezen van je antwoorden de moeite waard. Ik geef je even een voorbeeld van wat ik bedoel

De vraag die je in ieder vrinedschapsboekje tegenkomt : Wat is je lievelingseten
Antwoord: pizza en patat
HELEMAAL fout dus. In zo’n geval zeg je : ik kan nooit kiezen tussen pizza en patat
Nog  zo eentje die je echt in elk vriendschapsboekje moet beantwoorden:

Mijn grootste wens is…….
Mijn grootste wens is juf worden

Helemaal fout dus…       Mijn grootste wens is juf worden en iedereen leren lezen. Of : net zo’n goede juf te worden als juf Jannie.
Zeg nou zelf? welke is leuker?

Jullie beginnen te snappen wat ik bedoel.

Kleurig

vriendschapsboekje

Ik las ook ergens de tip elke regel met een ander kleurtje te doen. Mijn smaak is het niet, maar ik geef hem door, wie weet past het prima bij jou.

Hoe snel geef je het boekje terug  ?

Ik ken mijzelf, ik vergeet die dingen. Maak er week-end werk van. Leg het in het zicht en wen je zelf aan dat in het week-end even samen met je kind te doen.

Veel plezier!

lees ook eens : hobbels in de vriendschap

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *