Help, mijn huis is een speelgoedwinkel! door Miekids

geef

geef eens wat anders…

Herken je dit? Je krijgt kinderen en je eens zo nette huis, begint steeds meer op een speelgoedwinkel te lijken. Bij elke verjaardag, Sint of communie krijgt je nageslacht nieuw speelgoed en zo palmen ze langzamerhand je hele huis in.

Te veel speelgoed

Ik heb dan ook nog eens drie kinderen. Waardoor onze speelgoedberg ondertussen kan concurreren met de Mont Ventoux. Soms vind ik zelfs mijn eigen kinderen niet terug! Indien je je nek wil breken, ben je van harte welkom voor een bezoekje. Mijn kids hebben ondertussen zowat alles wat je kan bedenken. En dan nog zeggen ze dat ze te weinig speelgoed hebben…

Tips voor minder speelgoed

Omdat ik vast niet de enige ben, deel ik vandaag enkele tips hoe je dat speelgoed buiten kan houden. Of hoe je ervoor kan zorgen dat het speelgoed mindert, als het net als bij mij al te laat is.

Vraag geen cadeaus, maar geef samen een abonnement

Vorig jaar had ik er genoeg van! De verjaardagen van de boys kwamen eraan en ik had geen zin in nog meer speelgoed. Daarom vroeg ik aan de familie geld om samen te leggen voor een abonnement. We wonen dicht bij een pretpark in de buurt (20 minuten rijden) en dat bleek het ideale cadeau. De jongens vinden het super, ook al gaan we soms maar voor een paar uurtjes. Dat is de luxe van een abonnement. We hebben heel wat speelgoed verijdeld en de jongens genieten elke keer opnieuw van het park. Beste plan ooit!

Geef een ervaring cadeau

In plaats van speelgoed te geven, kan je misschien een ervaring geven? Geef een bon voor een logeerpartijtje of een dagje weg. Samen iets doen met de jarige, dat blijft meer bij, dan al dat speelgoed. Wedden dat ze dit zich nog heel lang zullen herinneren?

Verkoop speelgoed of geef het weg

Ondertussen ben ik ook begonnen met het verkopen van speelgoed. Speelgoed waar de jongens niet meer mee spelen, plaats ik momenteel op zolder en zet op tweedehands sites. Zo heb ik al heel wat verkocht. Mijn huis wordt leger en ik verdien er nog wat aan. Win-win! Wat ik niet verkocht krijg, doneer ik aan de kringloopwinkel.

Wat doen jullie met al dat speelgoed? 

meer lezen van Miekids? Lees dan verder op haar site het artikel kinderen met autisme mogen er ook zijn

of lees op BabyenKind: mijn kind kan niet altijd zijn zin krijgen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *