vliegend (on)gedierte

veilige haven

Wanneer de woonkamer in de warmte ineens een veilige haven wordt:

Een jaar of twee geleden hadden we ook zo’n warme zomer. Met drie kinderen was het haast een must om ook een zwembad in de tuin op te zetten. Want niets is heerlijker dan lekker met water spelen en in een bad plonzen op het moment dat het zomers weer is. Toch?!

Kindergeluk

Juist, dat was onze redenering ook. En getuige het gejuich dat ons ten deel viel bij thuiskomst, onze armen gevuld met de verpakkingen van zwembad en accessoires, was het best veilig om te zeggen dat we een schot in de roos hadden gedaan qua kindergeluk. Toch?!

Waar wij, als ouders, geen rekening mee hadden gehouden is dat er natuurlijk ook zoiets als natuur bestaat. En dan met name de vliegende natuur. Nog specifieker, insecten. Onder deze groep bevinden zich de natuurlijke vijanden van mijn kinderen. Wespen.

Veilige haven

Waar de jongste zich nog redelijk rustig hield en kon genieten van de verkoeling in de tuin, daar ging zoonlief er in een vlaag van paniek vandoor. Hij wist niet hoe snel hij naar binnen moest gaan om los te komen van zijn belager. Door de paniek van haar broertje vond onze oudste het ook allemaal niet zo tof meer en spoedde ook zij zich naar de veilige haven wat onze woonkamer opeens geworden was.

Safari

Onze kinderen zwoeren die zomer het badderen in de tuin af. Ook zwemmen bij een natuurplas werd vanaf dat moment een hele safari. Want waar liggen de wilde dieren op de loer om onschuldige kindjes lek te prikken? Ik kan zeggen, als ouder lig je dus ook niet meer rustig in de zon. Het maakt het allemaal een stuk minder ontspannend dan je zou verwachten van een middag tuin, plas of strand. Het liefst zou zoon helemaal niet meer buiten komen. Want stel je voor dat die moordzuchtige beesten zich allemaal bovenop hem zouden storten.

En zo gebeurde het…

Het zwembad verdween zo goed als ongebruikt in de schuur die zomer. Voor onze jongste was er ook niet veel meer aan om óf alleen te spetteren, óf het gevoel te krijgen zich in een soort van bootcamp te bevinden qua ontwijkmanouvres.

Een jaar later kwamen we het weer tegen. Gezien de gehele ervaring waren man en ik er vast van overtuigd dat er bij ons nooit meer gezwommen zou worden in de tuin. Hierdoor namen we het besluit om het maar weg te doen. Zonde?? Ja! Maar om alleen het bad te bewaren als herinnering aan de niet-zo-goede-zomer-dagen… dat was ons ook te gortig.

Ze heeft gelijk

Ook dit jaar is het weer mooi weer. Tropisch zelfs aankomende dagen. Vorige week besloot dochter2 opeens een balletje op te gooien. Waarom wij geen zwembad hadden? Man legde uit dat het vorige keer op een fiasco uit was gelopen met zoon en dochter1. Dat wij daarom geen zwembad hadden.

Dochter2 dacht eens na en verklaarde toen: “Dus omdat zij moeilijk deden heb ik geen zwembad. Dat is ook niet eerlijk!”

Zal ik je eens wat vertellen… daar had ze natuurlijk groot gelijk in!

Vullen maar en…een nieuwe veilige haven

Gisteren zijn man en ik dan ook naar de winkel gegaan. Een drogisterijketen had een mooi bad voor een leuke prijs. Bij een andere winkel het afdekzeil opgehaald, evenals wat speelgoed en een zeil voor op de grond. Bij het rondlopen kwam ik ook nog een goedkope elektrische luchtpomp tegen welke ik ook maar in mijn mandje legde.

De luchtpomp was elke cent dubbel en dwars waard. Nog nooit is het opzetten van een opblaasbad zo soepel en met zo weinig zweet gepaard gegaan in ons huishouden. Terwijl we de kinderen het verschil leren tussen een “echte wesp” en een zweefvlieg zie je dat ook de oudste twee zich langzaam maar zeker steeds een beetje meer ontspannen.

Een klein uurtje later liggen er drie kinderen in het nog ijskoude water. Het bad is nog lang niet vol, maar dat mag de pret niet drukken. Zeker voor dochter2 die een permanente lach op haar snoet heeft.

Vergeet niet goed in te smeren en geniet van het mooie weer!

4 antwoorden
  • Shirl zegt:

   Ja! Weliswaar elke keer met de opmerking “ik weet niet voor hoelang hoor!”

   Maar toen ik zelf vorige week ook besloot om erin te gaan zitten werd het opeens een stuk interessanter. Helemaal toen we de waterpistooltjes vulden 🔫 🤣

   Beantwoorden
  • Shirl zegt:

   Gelukkig wel! En wij uiteindelijk ook. Het is een cliché maar zo waar…. als de kinderen het maar de zin hebben, dan hebben de ouders het ook goed!

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *