Weet jij wat sokkenbulten zijn? Door Alinea

sokkenbulten

Weet jij wat sokkenbulten zijn?

Jaren geleden schreef Alinea op het forum van BabyenKind, haar niet Nederlandse achtergrond zorgde voor een frisse kijk op de Nederlandse taal. Haar gevoel voor humor zorgt voor geweldige blogs. Lees mee:

Ik kan bijna leven met het idee dat de zomer voorbij is en we weer met de kou moeten stellen, ware het niet dat er sokkenbulten zijn.
Vraag me niet wat sokkenbulten zijn, ik heb persoonlijk deze kwelling nog nooit mogen meemaken. Maar zodra de sokkentijd aanbreekt hoor ik van Jade (haar dochter) elke morgen hetzelfde onophoudelijk geklaag met de laatste sokkenbulten-informatie. En dat doet ze op een pieptoon die het behang van de muren pelt en de glazen in mijn kast doet barsten.

sokkenbulten drama

Het gaat ongeveer zo: ‘Ma-aammmmmmm, ik heb een sokkenbultttttttt.(ik had jullie gewaarschuwd).Ik heb geleerd om absoluut niet tegen haar te zeggen :
*Wat is in hemelsnaam een sokkenbult??
*Wiebel met je tenen dan gaat de bult wel uit je sok
*Stel je niet aan, zit tussen je oortjes.
*trek de sokken andersom aan.

Dit is wat je wel doet

Wat ik doe is naar een voet in een sok staren(ik zie niets). Ik frons, trek aan haar tenen en grom als ik de sok alle kanten duw, net zolang tot de bult gevlogen is. En dan garandeer ik, dat ik de bult heb omgelegd. Voor een verzekerde succes moet ik dit om de 5 minuten herhalen.
Ik ben ondertussen al een veteraan in de oorlog tegen:
*mijn- hemd- zit -niet- goed -in -mijn- onderbroek.
*mijn onderbroek zit me in de weg.
*kan geen hemd meer dragen.

Dat waren allemaal kreten van Cecile.(haar oudste dochter)


En ik weet zeker dat er nog wel een paar honderd waren…. want ze was er een meester in geworden om ze te ontdekken. Nadat ik er keer op keer in slaagde om ONS van deze rampen te bevrijden.

Wat heb jij de hele dag gedaan?


Als ik je me zou vragen wat ik de hele dag heb gedaan, dan kan ik je met zekerheid je vertellen dat ik 100 keer naar Jade haar sokken heb zitten te staren, veel beledigingen heb geuit aan het adres van de bultenfabrikant en me stellig heb voorgenomen om bult-vrije-sokken te kopen.

Dus zo gezegd…zo gedaan!!

We stapten over op de dure soort met de zegen op het etiket dat we bevrijd zijn van bulten-demonen. Als je op dit moment met sokkenbulten worstelt neem van mij aan: Geld helpt niet!
Deze drie voor een tientje prachtsokken gedroegen zich in de winkel prima, maar eenmaal thuis bleken een heleboel bobbels in te dure garen te wonen.

”Zullen we overstappen naar panty’s”, stelde ik hoopvol voor!!
Ze jammerde luid. “Maammmm panty’s proberen mijn voeten te vermoorden, ik kan de bulten nog wel aan.”

Blijkbaar zijn sokkenbulten nog niets vergeleken bij de kwade geesten die in panty’s wonen.“Gefeliciteerd meid! Alleen hele bijzondere mensen krijgen sokken bulten. Je weet maar half hoeveel geluk je hebt.”…..

Dat heb ik niet hardop gezegd natuurlijk….want haar gejengel zal dan net zo imponerend zijn als het gejank van de saxofoon van mijn buurman

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *