De pret DNA-test, niet zo prettig

Op de Negenmaandenbeurs wordt een nieuwtje gepresenteerd: de DNA-test voor baby’s . Jippie ! Kan je zien of je baby blauwe of bruine ogen krijgt, later spruitjes lust, of hij kans heeft op een lactose intolerantie en …of hij een denker of een doener wordt.

Menig ouder denkt: leuk! Want laten we wel wezen; we zijn allemaal supernieuwsgierig hoe ons kind zal opgroeien. Ik zou zo zeggen: laten we lekker nieuwsgierig blijven, want aan deze DNA-test voor baby’s zitten een paar kantjes waar ik knap bezorgd van wordt.

Het meest opmerkelijke aan deze  DNA -test voor baby’s  vind ik dat het he-le-maal niks toevoegt. De kleur ogen van je kind? Daar kom je snel genoeg achter. En je kind moet het er zijn verdere leven mee doen, je verandert er niks aan. Dus wat is in hemelsnaam de winst dat ietsjes eerder te weten dan dat de natuur het je laat weten?

De lactose intolerantie: Ik kan me nog voorstellen dat je dat als jonge ouder graag wil weten. Maar de DNA-test vertelt je niet DAT je kind een lactose intolerantie heeft, maar dat hij er een zou kunnen krijgen…JAAAA, zo kan ik ook rijk worden…Wanneer er lactose intolerantie in de familie zit, wist jij allang dat die kans er is…

Of je kind een denker of een doener wordt?? Kom op zeg, laat naar je kijken…dat kan je uit DNA helemaal niet aflezen!!!

DNA test voor baby's

Het slimme van de makers van deze DNA-test  voor baby’s is dat ze antwoord geven op vragen die bij jonge ouders leven. Pardon, ze doen alsof ze antwoord geven. En zulke zaken maken mij achterdochtig.
Wat willen deze jongens? Geld verdienen aan de onzekerheid van jonge ouders? Dan zouden ze de eerste niet zijn.

Mijn bezorgdheid is dat ze een stapje verder gaan, ze willen geen geld aan de jonge ouders, maar aan data. We weten allemaal dat DNA data geld waard is. De bedenkers van de DNA-test voor baby’s beloven dat ze het DNA vernietigen, maar hoeveel grip heeft de ouder daarop? Kan je dat zien gebeuren? En dan nog: hoe weet je zeker dat er geen kopieën bewaard zijn gebleven?

Zou jij aan mensen die je verder niet kent, je pincode geven? Vast niet.
Waarom dan wel zoiets uiterst persoonlijks als het DNA van je baby?

lees ook : de ontwikkeling van je baby van maand tot maand

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *