Mama ik verveel me zo, dit is zo SAAI.

ik verveel me zo

Mama…. ik verveel me …..

Toverdrankje

In deze vakantie heb ik het toverdrankje gevonden; Verveling! Na het drinken van dit toverdrankje heb je kinderen met een zelfbedacht fantasiespel. Met al hun creativiteit kunnen ze zich dagenlang vermaken, begint het spel steeds weer opnieuw. En komt er steeds weer iets nieuws uit voort. Wie wil dit toverdrankje nou niet?

Ingrediënten

Dit toverdrankje is gemaakt met een paar simpele ingrediënten die bij een vakantie horen. Daarmee gaat het eigenlijk vanzelf. Als we onthouden wat deze ingrediënten zijn, kunnen we het dadelijk, als de vakantie weer voorbij is, zo af en toe eens namaken en er thuis nog eens van genieten. Daarbij is het ook nog ‘s goed voor de ontwikkeling van de kinderen.  Het is dus de moeite waard om dit drankje zo nu en dan eens te gebruiken.

 Ik verveel me zo :  als de verveling toeslaat

Wanneer de tijdsdruk verdwijnt, de dagen ongepland zijn, alleen ander of weinig speelgoed voorhanden is, we veel buiten zijn, er geen vriendjes paraat zijn, het vertrouwde ritme wegvalt, dan slaat al snel de verveling toe bij kinderen. En dan? Als ouders kun je er dan voor zorgen dat je deze dagen zoveel mogelijk inplant. En  dat je allerlei zomeractiviteiten voor ze  bedenkt . Als ze naar je toe komen met ‘mama ik verveel me zo’. Of ze zeggen ‘dit is saai’ kun je ze vertellen wat ze kunnen doen.  Je kan heel veel met ze mee spelen. En ze vooral gewoon lekker veel achter de tv, iPad of telefoon zetten.

ik verveel me

ik verveel me

Motivatie

Of… je laat de verveling gewoon even toe bij ze! Verveling is een goede leerschool om motivatie te krijgen. Om iets te gaan ondernemen, heb je namelijk een drive van binnen nodig. Zo leer je de dag door te komen, ook wij zelf als volwassenen zijn nog constant bezig hoe we op een leuke manier onze vrije tijd kunnen invullen. Wat is het dan fijn als we ze dit al beetje bij beetje aan hen mee kunnen geven.

Ook is het erg belangrijk dat kinderen tot rust kunnen komen. Even niks doen brengt de gedachten tot rust, ze hebben de rust om ergens over na te denken, te dagdromen en dan borrelt er vanzelf iets bij ze op. Wanneer dit ook nog iets leuks is komt er zelfs dopamine vrij. Want wat is er nou leuker dan een zelfbedachte fantasiespel? En hoppa, opeens heb je een kind met een goed humeur in plaats van een verveeld kind.

Hoe verder?

Nu de vakantie ten einde loopt, ga ik met regelmaat de dagen ongepland laten, zoveel als kan buiten zijn en ze niet overladen met allemaal speelgoed. En als ze zeggen ‘mama ik verveel me zo, het is zo saai’, weet ik dat het goed is en denk ik er aan wat dit toverdrankje voor effect heeft en geniet ik wederom van de magie.

9 antwoorden
 1. nicole orriens zegt:

  Je moet inderdaad vooral niet te bang zijn voor verveling. Noch bij jezelf, noch bij jezelf. Vervelen is goed voor de creativiteit. En uiteindelijk gaan ze heus wel iets doen. Grijp vooral niet in.

  Beantwoorden
 2. Danielle zegt:

  Grappig, toevallig dat mijn zoontje deze week zat te zeuren dat hij zich verveelde en op de iPad wou. Hebben we niet toegelaten en uiteindelijk is hij met zijn broertje een kunstwerk gaan bouwen met duplo. Ikzelf verveel me echt letterlijk nooit, dus kan me er ook weinig bij voorstellen, maar ik denk wel dat het idd niet erg is als kids zich vervelen, worden ze creatief van.

  Beantwoorden
 3. íngrid zegt:

  verveling is helemaal niet erg. vaak duurt het even en dan hebben ze ineens weer een idee en gaan ze nieuws doen of iets dat ze al lange tijd niet meer gespeeld hebben

  Beantwoorden
 4. Yvette zegt:

  Heerlijk dat je kinderen op vakantie zo konden spelen en ontdekken. Ik vind het super van jullie dat ze niet standaard electronica en TV voorgeschoteld krijgen! Ook de andere ingrediënten van je toverdrankje zijn erg gezond. Bij ons is die ‘vakantie’ waarschijnlijk onze ‘dagelijks leven’ en zo hoeven de kinderen zich haast nooit te vervelen en zijn ze erg creatief in hun spel. Alleen en samen. Ik geniet daar veel van en zij natuurlijk ook. Mocht het toch eens voorkomen dat ze zich vervelen en bij me komen klagen dan krijgen ze automatisch (of als waarschuwing) een taakje van me. Dat is ook een erg sterk drankje tegen verveling :).

  Beantwoorden
 5. Yousra Yasmine zegt:

  Wat een leuk artikel! Mijn ouders hebben toen ik klein was van beide dingen een beetje gedaan, af en toe vervelen en soms vermaken. Zoals je schrijft: vervelen is niet erg het is soms ook goed voor je creativiteit!
  Liefs,
  Yousra Yasmine

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *