Ik verlang ernaar dat mijn kids wat ouder zijn. Door Mieke

zorgen voor

k heb drie kids. Van 8,6 en 3 jaar oud. Heel fijn zo’n druk gezin, maar ook erg vermoeiend. Mijn kids zijn nog klein en hebben veel zorg nodig. Daarom verlang ik er soms stiekem naar dat ze wat ouder zijn. 

De hele dag zorgen voor

Puzzelen, gezelschapsspelletjes spelen of knutselen met plasticine. In de kerstvakantie zagen mijn dagen er zo uit. Want het was echt heel de tijd aan het regenen! Tijdens het gezelschapsspel is er ruzie omdat de ene vals speelt en de andere dat zó oneerlijk vindt. De plasticine hangt meestal overal, behalve op de tafel en voor puzzels maken heb ik geen geduld. Hun boterhammen smeren, billen afgeven of helpen om hun kledij aan te doen. Soms denk ik: Is dit nu later? De hele dag hollen van hot naar her. 

Waar is dat nu gebleven?

Ik word er ook horendol van dat ik de enige in huis ben, die weet waar dingen zijn. Van zoeken hebben mijn huisgenoten geen kaas gegeten. Zelfs als het recht voor hun neus staat, dan slagen ze er nog in om het niet. te. zien. Ze rekenen op mij, die alles tevoorschijn tovert. Ik voel me soms een dienstmeid in mijn eigen huis. 

Ik verlang ernaar dat ze wat ouder zijn

Soms kan ik na zo’n ren-je-rot-dag denken: ‘Waren ze al maar wat ouder’. Dan konden ze al meer dingen zelf en hebben ze niet zoveel zorg meer nodig. Zo’n jaar of drie doorspoelen, dat lijkt me ideaal. Het enige nadeel is natuurlijk dat er bij mij dan ook drie jaren bijkomen op de teller. De volgende dag verdwijnt dat gevoel dan weer en ben ik blij dat ze nog lekker klein zijn. Ik moet soms echt lachen met de fratsen die de jongste uit zijn mouw schudt. Het is zo’n kapoen! Of ik kan intens genieten van al hun fantasieverhalen. Dat ik nog steeds de liefste mama ter wereld ben, maakt veel goed. 

Hebben jullie ook dit gevoel? 

Lees op BabyenKind van Mieke: 5 tips voor een rustige kerst

2 antwoorden
  1. Jessica zegt:

    Mooi geschreven en herkenbaar ook! Maar mijn dochter van 10 hangt tegenwoordig haar jas niet meer aan de kapstok haar spullen liggen door het hele huis, dus of het echt helpt dat ze een beetje ouder zijn weet ik niet.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *