Wat zeg je als? Nooit meer een blunder

dan zeg ik

En dan zeg ik…..Er zijn van die momenten dat je vooral niet moet zeggen wat je denkt.

Ken je deze situaties?

1) Een van je beste vriendinnen heeft een jurk gekocht, ze kijkt je stralend aan….en jij vind de jurk lelijk en hij staat haar nog niet ook…
2) Je buren denken je een enorm plezier te doen door je uit te nodigen voor hun jaarlijkse bbq, maar jij hebt ronduit een hekel aan bbq’s…
3) Je allerliefste brengt een bos bloemen mee, maar nu net met zorg gekozen freesia’s, bloemen die je vindt stinken.
4) Je ziet de partner van je beste vriendin wel heel gezellig op een terasje met een vrouw die zijn dochter kon zijn..
5) Je ziet dat je zus steeds vaker tegen haar kinderen snauwt en daarmee het tegenover gestelde bereikt van wat ze wil: namelijk bozige sjagerijnige kinderen, in plaats van lieve gemakkelijke kinderen.

Wanneer ik mijn eigen niet geciviliseerde zelf zou zijn, zou ik het volgende doen:

Dan zeg ik…

1)      “Meid! Groen!! En dan nog zo’n soepmodel ook ”
2)      “Fijn dat jullie het zeggen en bedankt voor het aanbod, maar ik heb een hekel aan bbq-en. Doe het gerust, wij gaan gezellig een week-endje er tussen uit”
3)      “Schat, je weet toch dat ik de pest heb aan freesia’s?”
4)      “HOI Hans!! Doe je de groeten aan Marjon straks??”
5)        “Mens snauw niet zo tegen die kinderen, vind je het gek dat ze klierig worden?”

Gelukkig ben ik inmiddels oud en grijs…
En ik zeg dus in zo’n geval:

1)      Origineel ding  ( origineel kan altijd ), wil je misschien die ene huppeldepup-kleur sjaal van mij lenen? Die past hier volgens mij heel mooi bij ( en haalt die vreselijke kleur van je jurk een beetje op…)

2)      Wat lief, dank je wel, ik ben alleen bang dat we een beetje later komen is dat erg? Als je wat later komt valt het niemand meer op dat je geen vlees eet. En dan eet je alleen stokbrood en salade, heel erg goed voor je lijn.

3)      Zeg stralend:” dank je wel!” en zet ze zo dat je ze zo weinig mogelijk ruikt..Koop vervolgens 2 x een bos waar hij naast staat en roep dan enthousiast: oooh rozen/dalia’s /gladiolen/whatever, daar ben ik toch zo dol op! Daarna komt het helemaal goed met de bloemen!

4)      Wacht tot je Hans alleen kan spreken: kijk hem diep in de ogen en zeg: “het gaat mij niet aan, maar als je Marjon ongelukkig maakt, dan weet ik je te vinden!”

5)      Ga op een avond bij je zus langs, neem een fles wijn mee. Drink hem half leeg en vraag dan: “lieverd, gaat alles goed?”

5 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *