Kwartet!!

kwartet

Een moeder met een hobbie: kwartet!

Jongens, zullen we een potje kwartetten? Die vraag wordt ons nu al weken lang gesteld. Sinds hij bij vriendjes het kwartetspel heeft ontdekt, is Diederick in de ban van dit spel. Bovenaan zijn verlanglijstje voor Sinterklaas (okee, bijna bovenaan; net onder de Lego) prijkte zijn nieuwste wens: een kwartetspel! En bij voorkeur eentje over auto’s. En zoals het de Goedheiligman betaamt, is die wens in vervulling gegaan. Op 5 december zat er voor Diederick een heus autokwartetspel in de zak. Dank U, Sinterklaasje!

Sindsdien maakt dit spel onderdeel uit van ons dagelijks leven. ’s Avonds na het eten komt steevast de vraag of we willen kwartetten. Natuurlijk zeg je geen nee alsouders, want we willen tenslotte ons kind niet teleurstellen EN op deze manier komen we aan de vereiste qualitytime met ons gezin. Ons heimelijk verlangen naar onderuitgezakt op de bank zappen na een lange werkdag onderdrukken we monter als onze zoon met een grote smile op zijn gezicht vragend voor ons staat met Het Spel in zijn handen. Maar natuurlijk jongen, niks liever dan dat! Maar na drie potjes is het wel genoeg. En dat vindt de bink gelukkig ook.

Het is niet alleen heel leuk, maar ook heel leerzaam. Ik weet inmiddels alles over rallykanonnen, superlimo’s en youngtimers en ik kan nu moeiteloos een aantal hybrides, MPV’s of GTI’s opnoemen. Al  kom ik nog steeds niet verder dan vier…… Op de bijsluiter lees ik dat er ook kwartetspellen zijn die gaan over Wildlife, Dino’s, de Ruimte en noem maar op. Alles waar een kind zich maar mee bezig kan houden, lijkt in een kwartetspel gegoten te zijn. Zou er ook een kwartetspel bestaan die meer aansluit bij mijn interesses? Een modekwartet of een kookkwartet? Ik ga op zoek!

lees ook eens: gezellig samen spelen

8 antwoorden
 1. Patricia Schmitz-Heres zegt:

  Kwartetten is iets wat mijn zoontje nog niet echt leuk vindt. Hij snapt het ook nog niet echt denk ik. Maar goed, hij wordt dan ook 4 deze maand dus dat maakt niet zoveel uit. We proberen het wel al eens met hem en hij heeft dan vooral heel veel lol. Dat is dan toch het belangrijkste.

  Beantwoorden
 2. Frederique zegt:

  Wat ik leuk vind aan kwartetten is dat het zo simpel is en toch leuk blijft voor alle leeftijden. Wanneer we op vakantie gaan heb ik bijvoorbeeld altijd een kwartet in mijn tas mee, lekker makkelijk, en als we even een momentjes hebben haal ik het eruit en ze willen alledrie meespelen ongeacht het leeftijdsverschil onderling. Het is wat dat betreft een van de enige spellen die ze alledrie leuk vinden (en ik ook)

  Beantwoorden
 3. Rory zegt:

  Hier ook een kleutermeisje die het helemaal heeft ontdekt. Al meegenomen op vakanties en ieder weekend is het wel raak. Wij hebben inderdaad Jungle life en Huisdieren. En volgens mij zelfs nog een. Maar op dit moment heb ik even een black out. Het zijn echt gezellige spelletjes om te doen. Je leert er ook heel veel van. Behalve feitjes is het ook een manier om te leren omgaan met verliezen en winnen.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *