Femkes verhaaltjes 10

femke

Dokter Jelle, Femke vertelt….

Ineke Kraijo: Femke’s verhaaltjes deel 10 Dokter Jelle

Heel lang geleden was mijn mama een klein meisje. Toen had zij ook speelgoed. Maar nu is mama te groot om daarmee te spelen, dus heeft ze het aan mijn grote broer Jelle en mij gegeven. Het mooiste is een koffer van een dokter. Daar zitten echte doktersspullen in. Soms speel ik dat ik ziek ben en mijn broer de dokter is. Dan ga ik op de grond liggen en zeg: “Dokter Jelle, dokter Jelle, maak me gauw beter.” Mijn broer luistert dan met de oorhanger en kijkt op de billenprikker. Daarna geeft hij mij een dikke kus en ben ik weer beter.

Gisteren mocht ik met mama mee naar het ziekenhuis, naar een echte dokter, niet dokter Jelle… We gingen met de auto en daarna moesten we heel lang wachten in een kamer vol mensen. Gelukkig was daar duplo en ik heb een hele hoge toren gebouwd. Bijna tot aan het plafond.

Eindelijk kwam er een meneer in een witte jas mijn mama halen. Hij zei dat hij de dokter was. Ik mocht met mama mee naar de kamer met het gordijn. Daar stond een bed, maar het was een gek bed. Er lag helemaal geen dekbed op en er waren ook geen knuffels. De dokter ging mama onderzoeken, maar hij had niet zo’n billenprikker als ik in mijn dokterskoffer heb. Hij pakte wel een oorhanger. De mijne is geel, maar die van hem was zwart. Helemaal
niet mooi. Hij hing de oorhanger in zijn oren en luisterde naar mama’s rug. Daarna ging hij praten en praten en nog meer praten. Dat vond ik wel een beetje saai. Als Jelle en ik met de dokterskoffer spelen is het nooit saai.

Ik vond het niet meer zo leuk, dus vroeg ik aan de dokter. “Heb jij mama nou al beter gemaakt?”De dokter kreeg opeens rode wangen, want hij had mama niet beter gemaakt.
Mama kan maar beter naar dokter Jelle gaan!

lees ook Femkes verhaaltje deel 11

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *