Je kleuter 4 jaar en 2 maanden

kleuter vier jaar en twee maanden

Je kleuter vier jaar en twee maanden je kind is nu een beetje gewend aan het naar school gaan.

Een, twee, drie, zegt je kleuter terwijl hij zijn  knuffels telt. Nu is hij zover dat hij ook begrijpt dat het laatste getal, het aantal knuffels is, dat hij bezit. Wat hij misschien nog niet doorheeft, is dat het aantal knuffels hetzelfde blijft, ook als jij ze anders neerzet. Probeer het eens!
Zet bijvoorbeeld de knuffels een stukje verder uit elkaar en vraag dan nog eens hoeveel hij er heeft. De kans bestaat dat hij nu vier zegt, Ze nemen nu toch meer ruimte in??

Cognitieve ontwikkeling van je kleuter

Een vierjarige kleuter beoordeelt de kwantiteit vaak op het uiterlijk: is de ene blokkentoren hoger dan de andere dan heeft de hoogste toren het meeste blokjes. Ze kunnen absoluut nog niet begrijpen dat het aantal blokjes hetzelfde is, maar dat de blokjes van de ene toren groter zijn dan van de ander.
Dat komt omdat ze gericht zijn op hoe iets eruit ziet, dan op hoeveelheden. Hoeveelheden zien is een veel complexere taak dan afmetingen vaststellen.

Wat kan je nog meer verwachten van je  kleuter vier jaar en twee maanden

De naam van je kind wordt nu ook heel belangrijk: zijn naam is waarschijnlijk het eerste woord dat hij leert herkennen en lezen. Mijn zoon schreef het achterstevoren EN in spiegelschrift…Het duurde even voor ik begreep wat hij bedoelde. Als ze zo tegen dat ze vier jaar zijn, wil een kleuter ook wel proberen die naam te schrijven. En dan komt de fase waarin hij letters van zijn naam gaat herkennen als: de letters van ¨zijn¨ naam.
Je kunt je kleuter helpen door zijn naam in grote letters op te schrijven. En hem er met zijn vinger, of een potlood of krijtje er over heen laten gaan.
De “montessorimethode zullen we maar zeggen”.

Lees verder de ontwikkeling van je kleuter: vier jaar en drie maanden

meer info

Wil je meer weten over de ontwikkeling van je kleuter maand tot maand? Klik dan hier

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *