Waarom maken ze altijd ruzie ???  tips voor minder heibel in de tent

ruzie

Waarom maken ze altijd ruzie ???  En wat kan ik daar aan doen?

Hoe vaak verzuchten we dat niet ? Hoe vaak spelen we niet scheidsrechter en als dat niet helpt politieagentje ?
Zetten we keukenwekkers om de tijd die er gespeeld mag worden met het favoriete spelletje ( of op de Ipad ) ab-so-luut eerlijk te verdelen?

Of sturen we ze naar  hun respectievelijke kamers omdat we het al die ruzie meer dan een beetje zat zijn?

Vaak, best vaak.  Maar niet altijd. Het voelt  misschien wel als altijd, maar zo is het niet.

 Anti ruzie Tip 1

Wanneer ze met z’n tweeën uberlief aan het spelen zijn, denk dan niet : “oooh, ze zijn zoet, nu kan ik mooi…..de was ophangen, de aardappels schillen of what-ever”  NEE. Ga zitten en geniet. Luister naar ze, kijk naar ze en bemoei je nergens mee. Het is hun momentje. En jij neemt het in je op, als tegengif voor de ruzie momenten.

Tip 2

Ga even terug naar je eigen jeugd. Ik weet niet hoe het bij jullie was vroeger. Ik weet nog goed dat mijn moeder met grote regelmaat riep :  “Kunnen jullie nou nooit eens normaal spelen ??”
En ik weet ook nog steeds hoe boos ik als kind werd als ze dat zei. Alsof ik nooit eens normaal deed! En alsof ik niet volkomen in mijn recht stond!! Het was echt mijn zusje die….
Herken je iets ? Dan weet je nu ook wat je vooral niet moet roepen! Je kinderen vinden die ruzie namelijk heel normaal…

Tip 3

Laatst zat ik in een strandtent op het toilet ( echt jullie mogen alles van me weten ) Daar hoorde ik een vader een kind ernstig toespreken : “en nu gaan we gezellig doen!  JA?????” Ze waren verdwenen voor ik verder kon afluisteren.
Maar: wat een domme opmerking van die vader. Want wat is gezellig doen? Weet jij het?
Wees, vooral als je nijdig begint te worden, heel erg concreet. Dus :” ik wil niet hebben dat je om de tafels rent en dat je daarbij nog gilt ook.” ( of wat dan ook ) En niet : “en nu doe je gezellig !!!!”

Tip 4

Blijf rustig en denk aan de prima band die je nu met je broers en zussen hebt! Ruzie ?? Dat hebben jullie toch al jaaaren niet meer?

lees ook : waarom lopen we de avondvierdaagse ?

bron foto http://turn-the-page.co.uk/why-do-we-fight-each-other/

7 antwoorden
 1. nicole orriens zegt:

  Zolang ze elkaar niet slaan of verwonden vind ik altijd dat ruzie maken moet kunnen. Eventueel wel buiten mijn blikveld, want je kunt er wel helemaal gek van worden als moeder.

  Beantwoorden
 2. Frederique zegt:

  Ja herkenbaar al moet ik zeggen dat hoe ouder ze worden hoe minder ruzie ze hebben. Ik heb nooit kunnen vergelijken omdat ik zelf geen broers of zussen heb. Mijn kids zijn met zijn drietjes. Ondanks de ruzies zie ik ook heel veel liefde en dat doet me goed, dan denk ik ook: later hebben ze elkaar.

  Beantwoorden
 3. Nicole zegt:

  Ze kunnen niet zonder en niet met elkaar. Het ene moment zijn ze heerlijk samne aan het spelen en in een oogwenk is het knallende ruzie. Steeds vaker reageer ik nu (zeker als ze mij erbij gaan roepen): zoek het even lekker uit, jongens. Twee aan het vechten, meestal twee schiuld. Soms lukt dat en houden ze uiteindelijk zelf op. Soms…

  Beantwoorden
 4. Bianca Schrijft zegt:

  Zelf heb ik geen kinderen, dus heb geen eigen ervaring. Wel zie ik het soms bij mijn nichtje en neefjes. Het kan soms omslaan als een blad aan de boom.

  Beantwoorden
 5. Bianca zegt:

  Ik heb geen kinderen maar ruzie had ik ook niet als kind want geen broertjes en zusjes haha. Wel een buurjongentje maar zelden ruzie 🙂

  Beantwoorden
 6. Gulsen zegt:

  Hahaha, herkenbaar van vroeger tussen mij en vooral mijn broertje. Het was altijd ruzie. Ikzelf heb een dochter en nu ze aan het prepuberen is ruziet zij met mij vooral?

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *