De kosten van een sport voor je kind.

kosten sport

Over de kosten van sporten

Natuurlijk is het belangrijk dat je kind veel beweegt, buiten is, samen met andere kinderen is. Het is bijna vanzelfsprekend dat je kind een sport gaat beoefenen. Natuurlijk zoek je samen met je kind een sport uit die bij je kind past. Maar er is ook nog eens een niet onbelangrijk detail : Kwanta Kosta.

Wat kost een sport: bijkomende kosten

Je bent geneigd om als eerste te kijken naar de contributie die de sportclub vraagt. En misschien heb je ook al een idee van de kosten van het outfit dat bij deze sport hoort. Vlak zaken als speciale schoenen en attributen( hockeystick, tennis racket)  Maar denk ook eens aan zaken als halen en brengen bij wedstrijden. Van ouders wordt nu eenmaal verwacht dat ze bij uitwedstrijden het vervoer voor hun rekening nemen! Veel sportclubs organiseren ook nog wel eens een trainingskamp. Helemaal leuk natuurlijk, maar ook dat kost geld.


Veel sportclubs organiseren 1 of 2 keer per jaar een dag waarop ouders te klein geworden outfits verkopen aan ouders van jongere kinderen, dat kan je behoorlijk wat geld schelen. Het loont om daar naar te vragen als je je op een club oriënteert. Of je ook zaken als hockey en ren en voetbal schoenen kan over nemen, daar verschilt men over van mening. Ik vond dat het de kosten flink drukte en deed er niet moeilijk over

Wat zijn de goedkoopste sporten

Volgens het Mulier instituut zijn dat voetbal en tennis. Voetbal dat vermoedde ik al, maar tennis heeft toch een enigszins wat zal ik zeggen, sjieke naam.
Voetballen kost ( gemiddeld) 116 eur per jaar, een balletje slaan 80

Wat zijn de duurste sporten

Volgens dat zelfde instituut zijn dat  basketbal (177 euro) en hockey (255 euro). Hockey verbaast me niks , basketbal snap ik niet zo goed.
Maar ik ben het in deze ook helemaal niet eens met Mulier. Een paardrijles ( en heel veel kinderen willen graag paardrijden) kost al gauw een gemiddeld een tientje per les…Een les in de week, dat is vier paar maand, veertig euro per maand. Een jaar heeft 12 maanden…Kan je beter gaan hockyen…

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *