7 x de beste kleuren voor kinderkamers

kleur voor de kinderkamer

wat is een goede kleur voor de kinderkamer? Wij geven tips waar je wat aan hebt.

Naarmate je kinderen opgroeien, verandert hun favoriete slaapkamerkleur ongeveer net zo vaak als dat ze hun sokken verwisselen. Hoe kies je de beste kleur voor de slaapkamer van je kids? Zeven mooiste kleuren voor kinderkamers:

  1. Geel

Wat is er vrolijker dan wakker worden in een kamer vol zonlicht? Als je deze kleur kiest voor de kamer van je kind, zoek dan naar zuiver geel of frisse tinten, zoals lime of citroengeel. Combineer deze met andere warme kleuren en wit om de kamer een levendige, energieke sfeer te geven.

  1. Blauw

Blauw is de meest gekozen kleur de kinderkamer, dat wil zeggen voor jongenskamers, maar deze kleur groeit ook in populariteit bij meisjes. Je hebt de keuze uit veel verschillende tinten blauw: van zacht lichtblauw en turquoise tot kobalt en marine. Deze laatste kleuren geven de kamer een klassieke uitstraling en zorgen voor een opvallend contrast met witte muren of gewaagde tinten. Denk bijvoorbeeld aan oranje of magenta. Gaat een knalblauwe kamer je te ver, dan kun je altijd nog blauwe TL-buizen kopen. Die vervang je gemakkelijker dan een blauwe muur.

  1. Groen

Groen kan zowel rustgevend als vrolijk zijn. De kleur werkt bovendien goed voor elke leeftijd, ongeacht of je een jongen of meisje bent. Zoek naar een heldere tint in plaats van een donker bosgroen, dat als somber kan worden ervaren. Je zou het zo een twee drie niet zeggen, maar groen is een prima kleur voor de kinderkamer!

nog meer kleur voor de kinderkamer!

  1. Roze

Poeder- en pastelkleurige rozetinten geven een kinderkamer een zachte en klassieke uitstraling. Als je wilt dat je kind langer van zijn of haar roze kamer geniet, dan kun je beter een fellere roze als fuchsia kiezen. Als je kind wat ouder is, kun je ze deze kleur combineren met zwart, grijs of wit voor een hangplek die zowel superleuk als stijlvol is.

  1. Rood

Rood is niet voor elke kamer in huis een geschikte kleur, maar het kan leuk zijn in een kinderkamer. Verf één muur rood om een leeshoek of huiswerkplek op te fleuren. Het ziet er bijzonder uitnodigend uit met witte of houten vloeren en meubels.

  1. Grijs

Deze koele tint heeft zich verspreid van woonkamers en keukens naar kinderkamers. Hier biedt een goed gekozen grijstint het perfecte podium voor kleurrijk speelgoed en fantasierijke (kinder)tekeningen.

  1. Paars

Paars is niet zo’n gemakkelijke kleur voor de kinderkamers, hoewel lila voor een babykamer net zo schattig kan zijn als roze. Voor langduriger plezier kies je een heldere en gedurfde paars en combineer je deze met witte en zilveren accessoires voor een mooi en stijlvol contrast.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *