6 x leuke kraamcadeautjes om te geven en te krijgen

kraamcadeaus

Een kraamcadeau krijgen de moeder en de pasgeboren baby vaak in de kraamtijd van vrienden en familie die op babybezoek komen of soms zelfs al voor de bevalling. Dit zijn vaak hele schattige, lieve en attente cadeaus, maar niet altijd even praktisch. Hier vind je 6 tips voor leuke én handige kraamcadeaus, om te geven of zelf te krijgen!

Een Mombarg voor onderweg

De Mombarg, een bekend fenomeen! De ultieme redder in nood als jij op pad gaat met je baby of kleintje. Want al die luiers, flessen, hydrofiele doeken en extra set rompertjes moeten natuurlijk mee. Het allemaal in je eigen tas proppen is geen optie en je wil er ook gewoon lekker stijlvol bijlopen, toch? Daarom is een leuke Mombarg ideaal om te geven of te vragen in je kraamtijd. Ontzettend mooi en ook nog eens heel functioneel.

Kant-en-klaar maaltijden

Het is misschien niet het allerleukste cadeau om te geven, maar wel een cadeau wat waarschijnlijk heel erg welkom is. Nieuwe ouders zijn nog zo druk met het reilen en zeilen, maar vooral ook het genieten van hun pasgeboren baby, dat het koken er vaak bij inschiet. Tuurlijk kan je in dat geval eten bestellen, of er zijn misschien lieve ouders en schoonouders die wat maken, maar hoe fijn is het als je gewoon gezonde maaltijden kan eten die zo zijn opgewarmd? Je kan deze gezonde, kant-en-klaar maaltijden heel makkelijk bestellen en er wordt zelfs rekening gehouden met je dieetwensen.

Kleertjes in een grotere maat

Babykleding als kraamcadeau geven of krijgen is eigenlijk altijd een goede en veilige keuze. Misschien is het wel het eerste pakje wat de pasgeboren baby draagt, hoe leuk?! Het enige nadeel is dat mensen vaak met alle goede bedoelingen een setje geven in de kleinste maat die een pasgeboren baby past. Heel fijn natuurlijk want dat heb je zeker nodig, maar het is ook fijn om kleding in verschillende maten te krijgen als cadeau. Geef bijvoorbeeld een Dirkje broek in een iets grotere maat. De baby groeit namelijk als kool in het begin en kan dan al snel niet meer al die leuke pakjes aan. Zonde!

Een unieke geboorteposter

Wil je liever een origineel cadeau geven of zou je graag een uniek cadeau willen ontvangen? Denk dan eens aan een geboorteposter. Ze zijn er in verschillende soorten en maten en je kan het helemaal in de stijl laten maken van de babykamer. Er kunnen ook mooie symbolen op worden gezet zoals specifieke dieren, of zelfs helemaal in de stijl van het geboortekaartje bijvoorbeeld. Geboorteposters kun je makkelijk online bestellen en zelf ontwerpen, zodat de poster volledig is gepersonaliseerd. En origineel cadeau met een bijzondere betekenis.

Dagboek voor de eerste mijlpalen

Hoe leuk is het om alle mijlpalen van je baby vast te leggen in een boek. Daarom is het geven van en babydagboek een prachtig cadeau! En als je er nog een extra touch aan wilt geven, kun je ook denken aan een polaroidcamera. Zo kunnen de mijlpalen niet alleen vastgelegd worden door middel van het op te schrijven, maar kun je er ook een leuke foto aan toevoegen. Met een polaroidcamera wordt de foto meteen afgedrukt en kun je hem zo in het dagboek plakken.

Knuffels of knuffeldoekjes

Naast babykleertjes als een Dirkje jurk of broek, zijn knuffels en knuffeldoekjes ook een veilige, populaire keuze. Want hoe leuk is het om een knuffel cadeau te geven die vervolgens misschien wel de favoriet van de pasgeboren baby wordt. Hij of zij laat jouw knuffel of knuffeldoekje nooit meer los en draagt deze knuffel misschien wel jaren met zich mee.

lees ook: een kind vriendelijke tuin aanleggen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *