Kan een peuter turnen?

peuter turnen

Op de vraag: kan een peuter turnen, zal je peuter zeker JAAAA! zeggen. Immers, een peuter vindt dat hij alles kan…
Als moeder vraag je je misschien af: ”begint dat gedoe met sportclubjes nu al? Moet ik nu echt met een drie jarige naar de sportschool? Zullen we maar niet eerst dat zwemdiploma gaan halen? ”
Niks hoeft natuurlijk, laten we dat vooropstellen. Maar er bestaan tegenwoordig allerlei leuke sportclubs voor kinderen. Peutervoetbal en tuimeljudo en knuffelturnen, om maar een paar sporten te noemen.

Is het nodig een peuter op turnen te doen?

Als ik eerlijk ben, nee het is niet echt nodig, maar het kan wel degelijk leuk en nuttig zijn.
Spelenderwijs, bewegend leren is belangrijk voor jonge kinderen. We leren natuurlijk altijd door te doen, of we nu peuter zijn of oma. Maar voor heel jonge kinderen is leren door doen echt heel belangrijk.

Dus als er bij jou in de buurt/huis niet zoveel mogelijkheden zijn om flink te bewegen en te ravotten, kan het een idee zijn om je kind in de peutertijd al eens naar een gymclubje te sturen.
Zaken als knuffelgym en wat ze er nog meer voor termen voor hebben, zijn ook nog eens heel leuk om samen met je kind te doen. En wie weet kan je sommige van die oefeningen ook gezellig samen thuis doen.

Sociaal emotionele ontwikkeling en sporten

Sporten doe je samen en natuurlijk is een peuter nog veel te jong om echt samen te kunnen werken, daar is een driejarige in zijn ontwikkeling nog helemaal niet aan toe. Juist daarom kan het geen kwaad om gezellig met een groep andere peuters dingen te doen…

Wat kost peuter turnen?

Daar moet ik het antwoord op schuldig blijven….er zijn geen standaard prijzen voor en ook niet elke turnvereniging heeft mogelijkheden voor heel jonge kinderen. Het is een zaak van googlen in je eigen stad of dorp…

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *