Grappige praatjes van je kinderen… als ze beginnen met praten.

praatjes

Is er iets leuker dan de prietpraat van kinderen die leren praten ?

Neem mijn zoon. Het ging hem altijd hoed of toet! En daar keek hij blij bij.
Met de zoon van een andere moeder gaat het altijd soed! ( of is hij dat, je weet het maar niet..)

Meer grappige praatjes

Vorige keer op de camping liepen er kippen rond. Vond B. prachtig. Hij begint een beetje te brabbelen dus kippen noemde hij al snel “kiekie”. Toen kraaide een van de kippen, dus wij benoemden het: dat is een haan, die zegt kukeleku. B. noemde de haan daarna “kuukuu”. De eerstvolgende keer dat we een vogel zagen had meneertje de link gelegd: “kiekuu!”. Hij is nu helemaal fan van alle duiven hier in de stad, dus ik hoor dit de hele dag…..

Overigens is de moeder van dit verhaal een topper. Moeiteloos onderscheid zij Het verschil tussen boo, booh, en boow  (kiekeboe, boom en bal)
En natuurlijk als het eerste YouTube filmpje wat je laat zien :”ik zag twee beren ” was, dan wijs je naar de telefoon en roep je “hihihaha!”

Dit praatje is  makkelijk

Wij gaan allemaal graag tietsen  ( bij voorkeur op onze eigen tiets )en kijken met plezier naar mohman en mohman, die blijven gewoon leuk. zelfs als ze buu-a (waarbij de a vaak wordt weggelaten) heten.

Piepie

Hilarisch is de volgende anekdote: Mijn broer had vroeger een knuffeltje, piepie. Liet hij ineen Franse supermarkt vallen, dus hij riep hard “Piepie”. Waarop mijn ouders naar de wc verwezen werden omdat men dacht dat broer  moest plassen!

Over correctie

Je hoeft niet perse een dreumes te zijn om de taal niet helemaal correct te hanteren. Of misschien  is dit wel een gevalletje van heel correct toepassen van de taalregels:
Zusje van basisschool genootje had de overtreffende trap geleerd. Toen ze met moeders voor het spoor stond te wachten, zei moeder: “kijk, een goederentrein!” “ Nee”, zei het zusje, “een betere trein! “

Tot slot voor de kenners nog even een paar vragen. ( niet stiekem naar de oplossing kijken !)
Wat betekent

 • Toppeltekker
 • Oetjeoetjeoetje
 • Kappa kappa!

Had je het goed?

 • Dubbeldekker
 • Toetje
 • Pakken !!
13 antwoorden
 1. Irma ten Napel zegt:

  Zo leuk! Ons dochtertje begint nu ook echt te praten, en mijn mond valt regelmatig open met wat voor woorden ze allemaal al kent!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *