Bewegen met je dreumes

dreumesen

Hoe krijg je een dreumes aan het bewegen

Dreumesen, we weten het, zijn niet moe te krijgen. Zelfs als ze tollen van vermoeidheid, zullen ze nog dapper roepen: “niet slapen!!!!”

Daardoor heb je misschien het gevoel dat als er iets is, waar je geen energie in hoeft te steken, dat wel het zorgen voor beweging voor je dreumes is.
Mooi fout gedacht…. Bewegen met je dreumes, daar moet je juist heel veel energie in steken. Niet alleen is dat heel goed voor de motorisch ontwikkeling van je kind, maar het is ook heel goed voor zijn gezondheid!
Bovendien…jong geleerd is oud gedaan, zoals het spreekwoord zegt. En dat spreekwoord dat is er niet voor niks.Als jij je kind al op jonge leeftijd aanleert veel in de weer te zijn, veel zelf te doen, dan neemt uk dat zijn hele leven mee…En daar wordt niemand minder van, toch?

Wat kan jij doen om je dreumes zo veel mogelijk te laten bewegen?


1) Niet in de buggy! Ja, ik weet het: ukkie in de buggy, dat gaat even lekker vlot en je hebt een to-do lijst zo lang als je arm. Maar heus, geloof me, het is voor je kindje zoveel beter een deel van de route zelf af te leggen.Dat hoeft niet de hele route te zijn. Doe het eens zo: naar de winkel toe mag je dreumes lopen. In de winkel is het buggy tijd. Als de boodschappen gedaan zijn, laat je uk kiezen: lopen of buggy? Als je het zo aanpakt ben je wel een kwartiertje langer onderweg, maar je hebt een wel een vrolijke dreumes. Die -mogen we hopen – na al die extra beweging, thuis een heerlijk middagdutje gaat doen. ( middagdutjes zijn uitgevonden om te voorkomen dat moeders helemaal gek worden)

2) Leg een spelletje nooit uit. Dat is saai en redelijk onbegrijpelijk voor je dreumes. Doe het voor! Binnen 2 tellen dat je uk je na. Plezier voor allebei en een heleboel gratis beweging…

3) Even alles afreageren? Muziek je aan en swingen maar en laat je dreumes lekker mee bewegen.

4) Deze is heel gemeen en heel simpel. Leg speelgoed een stukje verderop. Net niet zo dat uk er makkelijk bij kan…Dan moet hij wel lopen of kruipen om het te pakken te krijgen…Gemeen he. Maar ik had toch gezegd: leer je kind op heel jonge leeftijd om zelf achter de zaken aan te gaan? Dat doe je niet door alles maar makkelijk voor je kind te maken. En dat laatste geloof mij: is een les die we als moeder , ook een leven lang blijven leren..

Wil je meer weten over bewegen de mortorische ontwikkeling van je dreumes, neem dan een kijkje op deze website

meer weten? lees dan: weg met de buggy !

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *