Is een spaarrekening onderdeel van het babyuitzet?

spaarrekening

Heeft jouw kind een spaarrekening?

Wanneer  we het over babyuitzet hebben, praten we over wiegen en wiegendekentjes, en spuugdoekjes en borstcompressen en flessenkokers en troetelbeertjes. We hebben het over commodes en wandelwagens. Allemaal zaken die je onmiddellijk nodig hebt. Het ene misschien wat meer dan het andere. Maar dat is ook weer van persoon tot persoon verschillend. En van familie tot familie moet ik daar aan toevoegen. Ik ken families, waar de ene zus na de andere schoonzus zwanger is en waar dus heel veel spullen gezellig rouleren.
Ik hou daarvan. Het is gezellig, milieuvriendelijk en voordelig. Wat wil een aanstaande moeder nog meer. Nouu….mischien een spaarrekening voor haar beeb?

Maar zoals het spreekwoord zegt: kleine kindjes worden groot….in hoeverre denk je aan de toekomst van een kindje dat nog geboren moet worden? Denk je wel eens: kleine kinderen kleine zorgen, grote kinderen grote zorgen?
Want, ik wil jullie niet bang maken, dat is zeker waar daar waar het over geld gaat….

Als je zwanger bent zeg je vaak: “als het maar gezond is.” En dat is absoluut waar. Dat is prioriteit nummero uno. Maar dat neemt niet weg dat we ook hopen dat ons kind makkelijk vriendjes maakt en makkelijk kan leren.

Om vriendjes te maken heb je gelukkig geen geld nodig. Maar doorleren is tegenwoordig niet goedkoop…

een spaarrekening

Persoonlijk vind ik daarom dat een spaarrekening voor later, een onderdeel is van het babyuitzet. Ook al heb je het als jonge ouder nog zo krap: 10 euro per maand moet te doen zijn en 18 jaar lang 10 euro per maand, dat is 2.160 euro ( rente niet meegeteld). Toch een leuk startkapitaaltje.

Soms geven grootouders een stevig bedrag dat op een spaarrekening voor later gezet kan worden, soms openen ouders zelf een spaarrekening. Aan vrijgevige opa’s en oma’s kan je natuurlijk ook vragen op verjaardagen een deel van het cadeaugeld op die rekening te storten.
Dan maar wat minder lego..

Ik ben benieuwd naar jullie mening hierover. Hoe ging dat vroeger bij jullie thuis, hoe doen jullie het nu?

Lees ook eens: Opa en Oma en de smaak van later

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *