Wanneer leert mijn baby kruipen ?

kruipen

Ergens tussen de 7 en de 10 maanden gaan de meeste kinderen kruipen.

Sommige kinderen leren het nooit. Zij blijven vrolijke tijgeraars en dappere billenschuivers.
Is dat erg ? Nee, helemaal niet. Zolang je kind beweegt is het goed ! Als je kindje een jaar oud is en nog geen enkele manier gevonden heeft om te bewegen, dan is het aan te raden hier met de huisarts of het consultatiebureau over te praten.

Wat moet mijn baby kunnen om te kruipen?

In de allereerste plaats, moet hij zijn hoofd op kunnen tillen! Daarna moeten de spieren natuurlijk sterk genoeg worden. Het is een heel gewicht wat die armen en beentje moeten dragen. Vandaar ook dat vele baby’s beginnen met tijgeren. Moeder Natuur heeft het mooi gezien: dat traint de arm en beenspieren! En babylief ontdekt het plezier van ergens helemaal zelfstandig te komen.

kruipen
Beginnen met kruipen

Moet ik mijn baby leren kruipen?

Nee, niet echt. De natuur zorgt heus wel voor zichzelf. En wanneer jouw kind zo’n dappere billenschuiver is, dan helpt daar geen moedertje-lief aan en zeker geen moeder die voordoet hoe je moet kruipen…
Wat je wel kan doen is de omstandigheden beïnvloeden. Op een gladde vloer is het namelijk heerlijk tijgeren( je baby glijdt als het ware vooruit ) maar lastig kruipen. Want de knietjes en ellenbogen glijden heel makkelijk weg….
Wanneer je wil kijken of je kind niet toe is aan kruipen, kan je hem bijvoorbeeld op zijn buik op een kleed leggen. En denk erom: van in een stoeltje zitten, leert je baby niet bewegen! Dus leg hem vaak in de box of op een kleedje!

Is het erg als mijn baby niet kruipt?

Nee hoor, dat hindert niks, zolang je baby maar wel beweegt! Leren lopen doen ze echt allemaal.
Niet gekropen hebben wordt wel eens gezien als een teken van dyslexie. Nou los je dat echt niet op , door je kind geforceerd te laten kruipen. En het hoeft echt nog niet zo te zijn…Mijn jongste was een geweldige kruiper en – bleek later- een enorme dyslect. Het zegt dus niet zoveel.
Veel belangrijker is: als je kind kruipt, maak dan je huis kruipproof!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *